Iedzīvotājiem

Latvijas Zaļais punkts un vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” kampaņas “Viegla šķirošanās” ietvaros aicina Preiļu novada iedzīvotājus piedalīties nolietotās un vairs nevajadzīgās elektrotehnikas šķirošanas akcijā, kas no šī gada 1. līdz 31.maijam notiks Atkritumu šķirošanas laukumā Preiļos, Rīgas ielā 4. Visi, kuri akcijas laikā uz laukumu nogādās savu nokalpojušo tehniku, piedalīsies izlozē par noderīgām balvām, tostarp jaunu televizoru.

Akcijā iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī uzkrātās baterijas.

Pēc elektrotehnikas nodošanas Atkritumu šķirošanas laukumā, ikviens dalībnieks varēs reģistrēties izlozei un pretendēt uz patīkamām un noderīgām balvām, tostarp veikalu “Maxima” dāvanu kartēm 50 eiro vērtībā, kā arī pārsteiguma balvām no Latvijas Zaļā punkta. Tāpat starp visiem akcijas dalībniekiem tiks izlozēta lielā balva – jauns televizors. Balvu izloze notiks jūnijā, par ko plašāka informācija būs pieejama www.zalais.lv sadaļā “Jaunumi”.

Visa akcijas laikā nodotā tehnika tiks uzskaitīta, lai pārspētu pērn īstenotās kampaņas “Elektronikas šķiratons” rezultātu – sašķirotas vairāk nekā 410 tonnas iekārtu. Pēc akcijas norises visa tehnika tiks novirzīta otrreizējai pārstrādei. Lai to nodrošinātu, elektroiekārtas šķirošanas laukumā ir jānovieto tikai tām paredzētajā vietā un tām ir jābūt neizjauktām, piemēram, ledusskapim jābūt ar kompresoru, televizoram – ar kineskopu, datoram – ar mātes plati u.tml.

Informējam, ka visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektrotehnikas iekārtas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, jo tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c.

Atgādinām, ka, ņemot vērā Latvijā spēkā esošos Covid-19 dēļ noteiktos piesardzības pasākumus, ierodoties Atkritumu šķirošanas laukumā, aicinām ievērot fizisko distancēšanos un ierobežojumus attiecībā uz pulcēšanos. Tāpat pēc laukuma apmeklējuma aicinām rūpīgi nomazgāt rokas vai veikt to dezinfekciju.

Kampaņu “Viegla šķirošanās” organizē Latvijas Zaļais punkts un SIA “Eco Baltia vide” un “Maxima Latvija” sadarbībā ar partneriem, un tās otrais posms notiks vairāk nekā 30 novados visā Latvijā. Vairāk informācijas par akcijas norisi pieejama Latvijas Zaļā punkta mājas lapā www.zalais.lv.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu šķirošanas laukuma Rīgas ielā 4, Preiļos, darba laiks: 

  • pirmdiena  8.00-17.00
  • otrdiena  8.00-17.00
  • trešdiena  8.00-17.00
  • ceturtdiena 8.00-17.00
  • piektdiena 8.00-17.00
  • sestdiena – slēgts
  • svētdiena – slēgts

Vairāk informācijas, zvanot SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītājai Vinetai Igolniecei pa tālr. nr. +371 29420721.