Viduslatgales pārnovadu fonds aicina uzņēmējus un citus interesentus piedalīties tiešsaistes seminārā “Ilgtspējīga attīstība – dzīvot vai …?”

Tieši tik retorisks un pēc būtības paskarbs ir jautājums par mūsdienīga, pelnoša uzņēmuma nākotnes izredzēm. Jēdzienu “ilgtspēja” plānošanas un projektu īstenošanas kontekstā lietojam jau gadu desmitiem. Tomēr pēdējā gada globālā krīze, kas sākās kā epidemoloģisks fenomens, bet ir radījis ekonomiskās sekas un ietekmi uz iedzīvotāju labklājību, ir atsedzis dziļākas jēgas slāni visam, kas ir vai var būt ilgtspējīgs. Sākot no lietu ilgtspējīgas ražošanas un izmantošanas, beidzot ar organizāciju, biznesu, valsts un resursu pārvaldības ilgtspējas dimensijai.

Lektore Dace Helmane ir Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja, gadiem strādā, lai popularizētu un palīdzētu organizācijām veikt savas darbības ilgtspējas plānošanu un novērtējumu. Vairāk par institūtu šeit: www.incsr.eu/par-mums/

Seminārā aplūkosim šādus jautājumus:

  • Tendences un faktori, kas ietekmē biznesa vidi Latvijā un pasaulē
  • Būtiskākie soļi ceļā uz ilgtspējīgu attīstību
  • Atbildīgas biznesa pieejas ieguvumi un sniegtās priekšrocības

Anete Vabule ir AS MADARA Cosmetics Ilgtspējas projektu vadītāja, kura dalīsies uzņēmuma pieredzes stāstā. Grūti atrast kādu, kurš nezina uzņēmuma izcilo kosmētikas preču piedāvājumu, bet mazāk ir to, kuri zina par MADARA Cosmetics ilgtspējas projektiem un devumu sociālo izaicinājumu mazināšanā.

Seminārs notiks 29. aprīlī no plkst. 11:00 līdz 14:30 ZOOM platformā.

Pieteikties semināram.

Semināru finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina. Projekta partneri semināru īstenošanā Preiļu novada dome un Līvānu novada dome.