Uzņēmējdarbībā

Viduslatgales pārnovadu fonds aicina uzņēmējus un citus interesentus piedalīties tiešsaistes seminārā “Ko nozīmē – vadīt dažādību?”

Dažādība ir vārds, ar ko saprotam kādu lietu, cilvēku vai parādību atšķirību. Taču nepierasts tas kļūt kontekstā ar vadītprasmi un uzņēmējdarbību. Tad dažādība attiecas uz atvērtību savā starpā atšķirīgām sabiedrības grupām, saskatot, ka dažādība ir resurss, iespēja un konkurences priekšrocība.  Apvienojot dažādo, atšķirīgo, mēs nevis zaudējam, bet iegūstam vairāk priekšrocību: vairāk ideju, daudzveidīgus tirgus un klientus, labākus darbniekus, dažādas perspektīvas, kas ļauj virzīties uz priekšu – jā, un ātrāk par konkurentiem. Iegūstam arī lielāku elastību piemēroties atpstākļiem, plānot izaugsmi un…cerams, arī veidot iekļaujošāku pasauli.

Lektore Rasma Pīpiķe ir dažādības vadības eksperte Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā un ilgstoši strādājusi kā interešu aizstāvis pilsoniskās sabiedrības jomā. Seminārā aplūkosim šādus jautājumus:

“Dažādības vadība” – vai tam ir kāds sakars ar mani personīgi? Kas ir dažādība un kas aiz tās slēpjas? Kas ir kustība “Dažādībā ir spēks”, kā darba devējs var veikt pašnovērtējumu un ko tas dod? Un galu galā – paplašināsim savas tolerances robežas.

SIA SCHWENK Latvija (iepriekš – CEMEX) ir saņēmusi Dažādības balvu laureāte 2019. gadā par īpašu pieeju darba vides veidošanu Brocēnu cementa rūpnīcā. Linda Sedlere ir  SCHWENK Latvija Personāla un administrācijas direktore, valdes locekle.  Viņa pastāstīs par uzņēmuma dažādības vadības ietvaru, pieredzi un ieguvumiem. Vairāk par uzņēmumu: https://schwenk.lv/

Vairāk par darba devēju kustību “Dažādībā ir spēks”: https://www.dazadiba.lv/

Seminārs notiks 13. aprīlī no plkst. 11:00 līdz 14:30 ZOOM platformā.

Pieteikties semināram šeit: https://forms.gle/iYiN5P4mGyPSwucq9

 Semināru finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina. Projekta partneri semināra īstenošanā ir Preiļu novada dome un Līvānu novada dome.