Nevalstiskajās organizācijās

Krasi jūtams, ka pandēmijas laiks ir ievilcies. Grūti šo laiku pārvarēt visiem, arī senioriem. Daudzi atzīstas, cik jūtas vientuļi. Nav ar ko  ne parunāt, ne apmainīties domām. Sakarā ar to jau no pagājušā gada janvāra Preiļu novada Pensionāru biedrība strādā citādā režīmā. To var apmeklēt individuāli katru dienu, izņemot sestdienas un svētdienas.

Ir iespējas izmantot esošo bibliotēku, pastrādāt ar datoru, darboties radoši  ar esošajiem materiāliem. Šobrīd var apmeklēt divu senioru izveidoto izstādi, kur var apskatīt ceļojumos un izbraukumos savāktās krūzītes un tasītes, valstu un pilsētu emblēmas, simbolus. Tuvākajā laikā  plānojam vienas seniores izstādi, kura ada, tamborē, tapo, darbos izmanto izejvielas. Galvenais, ka izstādes notiek regulāri. Ir ko paskatīties!

Apstiprināti  projekti, kurus kopīgi jāīsteno. Projektā ”Cilvēks cilvēkam”, (atbildīga  biedrība “Mūsmājas”), uzsākts darbs par tēmu “Mans dārza stūrītis”, un Pensionāru biedrībā var saņemt augu sēklas un zemi. Seniori sēj puķes, garšaugus, lai pēc tam varētu apmainīties ar stādiem. Daudzi ir atsaukušies uz literārās jaunrades prozas konkursu “Sargā sevi, un Dievs sargās tevi!”. Šo konkursu izsludināja biedrība ”Latgales reģionālā pensionāru apvienība”. Ir svaigas idejas, kā atzīmēt Lieldienas.

Pensionāru biedrība piedāvā individuālas sarunas par dažādām tēmām senioriem, var aprunāties par savu likteņstāstu, šī brīža problēmām. Iespējams pieteikties uz sarunu par jebkuru aktuālu tēmu. Esam  katru dienu no plkst. 10.00-12.00, mob. tel. 26668665.