Izglītībā

No 4. līdz 6.martam notika Starptautisko pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss „WIND STARS 2021”, ko organizēja Mārupes Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar  starptautisko mūzikas skolu asociāciju „CON ANIMA”.

Konkurss notika attālināti, pielāgojoties jaunajai dzīves kārtībai un ierobežojumiem. Tā kā konkursantu vērtēšana notika uz iesūtīto  ierakstu pamata, dalībnieku skaits pārsniedza 700 no 21 valsts: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Serbijas, Slovākijas, Bosnijas un Hercegovinas, Itālijas, Izraēlas, Japānas, Vjetnamas, Ungārijas, Kazahstānas, Taivānas, Gruzijas, Horvātijas, Mongolijas, Beļģijas.

Konkursa ietvaros novērtēti mūzikas skolu audzēkņi piecās dažādās vecuma grupās, vairāk kā desmit dažādu instrumentu spēles apakšgrupās.

Savās apakšgrupās I vietu ieguva Alise Savicka (pedagogs Oļegs Koļesņičenko, koncertmeistare Ilze Savicka), Daniels Jānis Pastars (pedagogs Oļegs Koļesņičenko, koncertmeistare Kristina Sauliša), Sabīne Vaivode  (pedagogs Oļegs Koļesņičenko, koncertmeistare Kristina Sauliša), II vietu ieguva Renārs Koļesņičenko (pedagogs Jānis Livdāns, koncertmeistare Ilze Savicka), III vietu ieguva Artis Borovskis (pedagogs Oļegs Koļesņičenko, koncertmeistare Kristina Sauliša).

Atliek novēlēt, lai arī turpmāk nekādi apstākļi nemazina muzicēšanas prieku! Paldies audzēkņiem par centību, pedagogiem un koncertmeistariem par iniciatīvu un vecākiem par atbalstu!

Edgars Znutiņš,
Preiļu Mūzikas un mākslas skolas direktors