Iedzīvotājiem

27. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30 notiks lielākā vides akcija – Zemes stunda, kas apvienos cilvēkus visā pasaulē, kuri iestāsies par dabu. Ikviens iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība vai organizācija tiek aicināts simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

Šogad ierasto pulcēšanās pasākumu un fizisko klātbūtni pilsētu gaismas objektu izslēgšanas brīdī aizstās kopības sajūta un solidarizēšanās digitāli. Virtuālajā fokusā — dabas daudzveidības izzušana, klimats un ar to saistītās sekas.

Ikviens cilvēks tiek aicināts rīkoties jau tagad, paužot atbalstu dabai, lai aizsargātu mūsu un planētas veselību un labklājību. Tikai kopīga pasaules iedzīvotāju nostāja un uzlabot vides kvalitāti palīdzēs mūsu centieniem panākt zinātnei atbilstošas starptautiskās vienošanās par dabu, klimatu un ilgtspējīgu attīstību.

Simboliski izslēdzot apgaismoju Sidnejā 2007. gadā, Zemes stunda ir kļuvusi par vienu no pasaules lielākajām vides akcijām. Zemes stunda jau 14 gadus iedvesmo indivīdus, uzņēmumus un organizācijas 190 valstīs un teritorijās rīkoties klimata pārmaiņu un dabas daudzveidības samazināšanās novēršanai.

Vairāk informācijas