Uzņēmējdarbībā Preiļu novadā

Katru gadu Preiļu novada pašvaldība apzina uzņēmējus izvirzīšanai Latgales reģiona uzņēmēju balvai.  Šogad nominācijā “GADA AMATNIEKS” uzvarēja Sintija Bērziņa (iepriekš Logina), zīmola  “Piece of Touch” izveidotāja.

Jaunā māksliniece pēc Mākslas akadēmijas absolvēšanas 2017. gadā atgriezās dzimtajos Preiļos, lai darītu darbu, kas sirdij mīļs. Tad arī tika likti pamati Porcelāna darbnīcas un zīmola “Piece of Touch” izveidošanai. Sintija sāka ar mazumiņu – saņemot atbalstu pašvaldības projektu konkursā, iegādājās pirmo krāsni un paralēli pirmajiem darbiem sāka kalt plānus par nopietnas Porcelāna darbnīcas izveidošanu. Šogad ar LEADER finansējumu darbnīca tika pabeigta un šobrīd tajā notiek aktīvs porcelāna lietu radīšanas process.

Uzņēmējas mērķis ir attīstīt un popularizēt porcelāna produktu ražošanu Preiļos, organizējot un vadot meistarklases, iepazīstinot interesentus ar porcelāna pārvērtībām un paralēli attīstot tūrismu Preiļos, bet ilgtermiņā – stiprināt un attīstīt zīmolu tā, lai par porcelāna darbnīcu Preiļos uzzina arī ārpus Latvijas robežām.

Māksliniece ir piedalījusies Latgales reģiona uzņēmēju dienās, regulāri piedalās mājražotāju tirdziņos, Latgales dienās Rīgā, Latgales dienās Kalnciema kvartāla tirdziņā, Jasmuižas cepļa kurināšanā, tā popularizējot gan savu zīmolu, gan Preiļu novadu. Nopelnītais atkal un atkal tiek ieguldīts uzņēmumā, uzlabojot produkta kvalitāti un darba efektivitāti.

Šobrīd ir izveidots pamats zīmolam “Piece of Touch”, kurš piedāvā smalkus porcelāna traukus un rotas. Latgales keramiķi pārsvarā strādā ar mālu, bet Sintijai nepieciešamais izejmateriāls ir iegādājams tikai Vācijā vai Angljā, kur ražo porcelāna masu.

Porcelāna traukus un rotas var iegādāties uz vietas darbnīcā. Klienti ir gan sievietes, kuras izvēlas smalko porcelānu, kad nepieciešama unikāla dāvana, gan vīrieši, kuri vēlas pārsteigt un iepriecināt savas otrās pusītes. Paralēli porcelāna izstrādājumu ražošanai tiek vadītas meistarklases porcelāna radīšanas noslēpumu izzināšanā un tūristu uzņemšanā. Māksliniece aktīvi iesaistās pašvaldības iestāžu projektos ar meistarklašu rīkošanu. Jau otro gadu tiek rīkotas meistarklases pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām, kā arī ģimenēm ar bērniem vasaras nometnēs.

Līdzi jaunumiem var sekot sociālajos tīklos – www.facebook.com/pieceoftouch un instagram profilā – pieceoftouch.

Konkursu “Latgales reģiona uzņēmēju balva” sesto gadu rīko Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs ar mērķi apzināt un godināt Latgales plānošanas reģiona teritorijā strādājošus uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgalē.

Ineta Liepniece

Preiļu novada vecākā komercdarbības speciāliste