Preiļu novadā

Šogad 4. decembrī pavisam neparastā atmosfērā Preiļu pilsētā tika iedegta lielā egle. Svētku laukums bija pārvērties gaismas spēlēs, skanēja multimediāli apsveikumi, dziesmas, dejas, un tika atklāti animācijas īsfilmiņas “Par Lupatiņiem” noslēpumi.

Jau vairākus gadus tradicionāli svētku egle tiek uzstādīta tajā pašā vietā – Svētku laukumā pretī Kultūras centram. Šogad egles dizaina koncepcija bija pašvaldības mākslinieces Ineses Aninas ideja. Tās pamatā – vienota krāsu gamma kopā ar izgaismoto strūklaku un gaismām apkārtējo ēku noformējumā.

Egles rotājumus no izturīga, viegla un gaisīga putuplasta izgatavoja vietējais uzņēmums SIA “Volmārkoks”. Zilos un baltos toņos tie nokrāsoti pašvaldības uzņēmuma SIA “Preiļu saimnieks” darbnīcā. Gaismas virtenes un bumbas rada krāsu pāreju no siltajiem toņiem egles pamatnē līdz auksto toņu gaismām tās virsotnē. Egles noformējumam izmantotas iepriekšējos gados iegādātās gaismas virtenes, tās atdzīvinot un nedaudz papildinot ar jaunām. Eglītei apkārt ir izveidots dekoratīvs nožogojums, kas rada kompozīcijas pabeigtības sajūtu un arī drošību.

Lielā pilsētas egle ir 12 metrus augsta. Tā atceļojusi no Preiļu novada Saunas pagasta Jezufinovas, kur auga Līgas Konstantinovas privātajā mežā un ir Līgas dāvinājums Preiļu pilsētas un novada iedzīvotājiem svētkos.

Tāpat kā iepriekšējos gados, lielās egles transportēšanu no meža un uzstādīšanu laukumā veica SIA “Preiļu saimnieks” un uzņēmums SIA “Vicars”.  Egles rotāšanas darbi tika uzticēti SIA ‘’Preiļu saimnieks’’ darbiniekiem sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldības Tehnisko daļu.

Pateicamies visiem uzņēmumu un iestāžu vadītājiem un čaklajiem darbiniekiem par sarūpēto brīnišķīgo svētku dāvanu – pilsētas lielo egli!

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste