Preiļu novadā Labklājības pārvaldē

Preiļu novada Labklājības pārvaldes Dienas aprūpes centrs (DAC) ir atvēris durvis daudziem jo daudziem cilvēkiem, kuri ir ilgojošies pēc sirsnīgas kopā būšanas, radošas darbošanās un citām aktivitātēm, kas ir veicinājušas personību izaugsmi. Esam gandarīti, ka, spītējot esošajai situācijai valstī sakarā ar covid-19, esam piedzīvojuši iedvesmojošus pasākumus, ģenerējuši prieku, atraduši draugus un domubiedrus, izdzīvojuši saspringtas situācijas un raduši paši no tām izeju, kā arī spējām radīt brīnumjaukas lietas, parādot tās dažādās izstādēs.

Patlaban daudzveidīgo DACiešu radīto prieka matēriju ikviens var baudīt veikalā “Dzīpariņš” Raiņa bulvārī 17, Preiļos. Tur par ziedojumiem var iegādāties dāvaniņu kādam tuvam cilvēkam. Ziedojumi pārvērtīsies skaistā Ziemassvētku brīnumā, ko saņems katrs DACietis.

Šis svētku gaidīšanas laiks ir pavisam īpašs. Tas ir mazliet neizprotams, nedaudz lēnīgs, brīžiem steidzīgs, bet sirdi sildošs. DACieši ir parūpējušies par skaistām krustdūrienā izšūtām atklātnītēm un tamborētām sniegpārsliņām, kas sveicienus nesīs tuviem un tāliem draugiem. Labklājības pārvaldei DAC apmeklētāji uzdāvinājuši starojošu zvaigžņu lietu, kas nolīst pār piparkūku mājiņām. Ēka ietērpusies pasakā. Izmantoti pieejamie materiāli – kāda labdare atnesa seno lustru sastāvdaļas, ko pārvērtām par lāstekām, piparkūku mājiņas tapušas no dažādām kartona kastēm, pievienojot tūkstošiem otas triepienu baltā krāsā, sniegpārslas apmīļotas ar daudziem pieskārieniem, gala rezultātā sarindojoties katrā Labklājības pārvaldes logā.

Vēl šī gada sapņu taka nav noieta. Piparkūkas DACiešu domās rindojas uz pannas, krāsojas glazūras mētelīšos, gaidot īsto cepšanas laiku. Tik daudz darāmā vēl!

Saglabājot sirsnību, sapratni, cerību, domājot labas domas, DAC radošo darbnīcu grupa (DAC 2. stāvs), ir slēgta sakarā ar COVID-19 radušos situāciju valstī. DAC grupa pilngadīgām personām ar GRT savu darbību turpina, ievērojot visas drošības prasības.

Sekosim līdzi aktualitātēm, sargāsim savu un citu veselību! Aizdedzot katru nākamo Adventes svecīti, gaidīsim Dieva bērniņa dzimšanu!