Uzņēmējdarbībā Iedzīvotājiem

GEMOSS grantu konkurss veselīgu, inovatīvu pārtikas produktu izstrādei, ražošanai un attīstībai

Domājot par motivējošu atbalstu nozarei laikā, kad tikpat kā apturēts ierasti steidzīgais darba ritms, GEMOSS aicina ikvienu jaunu garšu entuziastu uz radošu un produktīvu sadarbību, kas vērsta uz attīstību un jauniem apvāršņiem veselīgas pārtikas jomā. Vēlamies dāvāt praktisku iespēju katram, kurš tic, ka savu veiksmīgo ideju iespējams pārvērst realitātē – no labas produkta idejas līdz GEMOSS veikala plauktam.

Pirmo reizi mūsu pastāvēšanas laikā esam radījuši atbalsta iniciatīvu ar uzdevumu ieguldīt dedzīgās veselīgu produktu idejās, izsludinot grantu konkursu 10 000 eiro vērtībā. Iniciatīvas mērķis ir sniegt profesionālu atbalstu augstvērtīgu un oriģinālu produktu ideju autoriem un atbalstīt ar resursiem, kas nepieciešami to attīstīšanai, izgatavošanai un ieviešanai tirgū. Līdzās finansiālam atbalstam nozīmīgs ieguvums ir ilgtermiņa sadarbība un mūsu ekspertu pieredze visos idejas attīstības posmos.

Konkursa koncepcija un veiksmīgāko ideju atlase ir balstīta trīs kvalitātēs: (1) produkta oriģinalitāte un inovācijas; (2) veselīgu un augstvērtīgu sastāvdaļu izvēle (rieksti, žāvēti augļi, sēklas, pākšaugi un graudaugi ir produkta pamatsastāva galvenā daļa); (3) produkta tirgus potenciāls.

Lai nu kā, svarīgāks par produkta īpašībām ir tā autors – dzirksts acīs, ticība idejai un dedzīga sirds. Tādēļ aicinām visus, kuri saskata perspektīvu savas idejas pienesumam vienā no straujāk augošajām nišām pārtikas tirdzniecībā, izmantot iespēju pārsvērt savu vīziju īstā garšas baudījumā un iegūt:

  • Grantu savas idejas īstenošanai (konkursa 1. vieta – 5000 eiro; 2. vieta – 3000 eiro; 3. vieta – 2000 eiro*);
  • Pieredzi un zināšanas produkta izstrādes treniņa procesā;
  • Nepieciešamos profesionāļu padomus un atbalstu (žūrijā piesaistīti savu jomu eksperti – šefpavāri, mārketinga un pārdošanas speciālisti, kvalitātes un finanšu analītiķi);
  • Jomas ekspertu un sadarbības partneru kontaktus, stabilu starta pozīciju un atpazīstamību, kas būs vērtīga nākotnes projektos;
  • Iespēju iekļaut savu produktu GEMOSS veikalu pastāvīgajā sortimentā (pirmās trīs konkursa vietas);
  • Daudzpusīgu izpratni un zināšanas par jaunu produktu ieviešanu tirgū.

*Finansiālo atbalstu paredzēts izlietot proporcionāli – 70% izejvielu un iekārtu iegādē (Gemoss sortiments), 30% citos pamatotos idejas realizācijas izdevumos.

Ņemt dalību konkursā var ikviens uzņēmīgs idejas autors, neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes, profesionālās sagatavotības un pretendenta juridiskā statusa.

Konkursa gaitā tiks atlasītas 50 produktu idejas, kuru autorus aicināsim iesniegt produkta prototipus. Pēcāk 10 izvēlēto ideju autorus aicināsim padziļināti sadarboties ar nozares ekspertiem, lai attīstītu produkta kvalitātes, komunikāciju, iespējamos patēriņa tirgus, apzinātu riskus un priekšrocības. Visbeidzot, ekspertu žūrija izvērtēs trīs veiksmīgākās idejas, kuru autorus apbalvosim ar grantu un vienosimies par sadarbību sava produkta ražošanā un izplatīšanā, tā uzsākot ilgtermiņa draudzību, kas nesīs atkal jaunas iespējas profesionālā izaugsmē.

Pieteikumu iesūtīšanas termiņš ir 2021. gada 15. janvāris.

Pieteikumus var aizpildīt mājaslapā.  Ar konkursa nolikumu var iepazīties – GEMOSS_GRANTS_KONKURSA_NOLIKUMS_2020.