Preiļu novadā Iedzīvotājiem

Šodien, 11. novembrī, atzīmējot Lāčplēša dienu,  Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda un Preiļu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Juris Želvis godināja brīvības cīņu varoņus, noliekot ziedus un iededzot svecītes pie Lāčplēša ordeņa kavaliera Ignata Beča piemiņas akmens Preiļu pagasta “Litavniekos” un pie pieminekļa politiski represētajiem pilsētas centrā.

Šogad Lāčplēša diena norit vēl nebijušā gaisotnē – mierīgāk un klusāk kā iepriekšējos gados. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, mēs publiski nepulcējamies Lāčplēša dienas pasākumos un piemiņas vietās.

Brīvības cīnītāju dzīvesstāstus un varonību mēs atceramies savās domās, iededzam svecītes un apmeklējam piemiņas vietas ģimenes lokā vai vienatnē. Mēs katrs sev piemērotā veidā godinām tos cilvēkus, kuri ar savu dzīvību izcīnīja mūsu šodienu un mierpilnās debesis virs mums.

Aicinām ikvienu šodien piedalīties Lāčplēša dienas gaismas rakstu veidošanā – akcijā ,,Savu gaismu sirdī liec, lai Likteņzīmes iemirdzas!’’ no plkst. 17.00 līdz plkst. 19.00.

Rūpēsimies par savu un apkārtējo veselību, ievērosim valstī noteiktos ierobežojumus un epidemioloģiskos drošības pasākumus!