Sabiedrībā Iedzīvotājiem

Šoruden jaunajā sezonā Latgales reģionālā televīzija (turpmāk LRT) turpina pagājušajā gadā uzsākto projektu un veido jaunus raidījumu cikla ģimenēm ar bērniem “Žik!” raidījumus latgaliešu valodā. Piektais no tiem televīzijas ekrānos būs vērojams jau 7. novembrī kanālā RīgaTV 24 pl. 11:30, kā arī 8. novembrī pl. 14:30 kanālā Re:TV.

Piektā raidījuma tēma ir tūrisms laukos, tāpēc tā laikā dosimies uz Latgales pierobežā esošo Kaplavas pagastu Krāslavas novadā, kur jau vairāk nekā 100 gadu garumā sentēvu tradīcijas zirgu audzēšanā un tūrisma pakalpojumu sniegšanā attīsta Stabulnieku ģimene. Raidījuma pirmajā daļā tiksimies un par dzīvi laukos aprunāsimies ar sirsnīgo ģimenes mammu Ilzi un viņas atraktīvajiem un radošajiem dēliem Nauri un Reini, savukārt raidījuma otrajā daļā vērosim, kā viņi visi kopā vada ekskursiju medicīnas studentiem no Daugavpils. Jāuzsver, ka raidījuma filmēšana notika vēl pirms stingrāku piesardzības pasākumu ieviešanas.

Gluži tāpat kā pērn raidījuma laikā turpināsim visi kopā mācīties jaunus vārdus latgaliski un pildīsim uzdevumu, būs arī iespēja kopā ar ģimeni minēt iepriekšējo raidījumu varoņu – Irbes un Jurģa – attālināti iesūtītās video mīklas.

Kā esam vēstījuši, raidījumu cikla nosaukuma izvēlē palīdzēja dzejniece Anna Rancāne un projekta vadītāja Ausma Sprukte cer, ka tieši tāpat kā romāna un kinofilmas “Cilvēka bērns” galvenajam varonim Boņukam labākais draugs bija sunītis Žiks, arī šis raidījumu cikls ģimenēm ar bērniem jau ir kļuvis par labu iespēju laiku pavadīt visiem kopā.

Pavisam raidījumu cikla “Žik!” turpinājumā tika izveidoti pieci jauni raidījumi, kuri kopš 10. oktobra ik sestdienu pl. 11:30 tika pārraidīti kanālā RīgaTV 24 un ik svētdienu pl. 14:30 kanālā Re:TV. Pēc katra raidījuma pārraides televīzijā tie izvietoti LRT mājas lapā www.lrtv.lv, kā arī sociālo tīklu vietnēs www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV un kanāla RīgaTV 24 platformā www.xtv.lv/.

Raidījumi top konkursa “Par raidījumu veidošanu 2020. gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” gaitā, ko finansē Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, sabiedriskā pasūtījuma ietvaros. Liels paldies Rēzeknes novada vokālajai studijai “Skonai” par raidījuma muzikālo pavadījumu – dziesmu  “Breinumu myužs”.

Ausma Sprukte

LRT žurnāliste

e-pasts: a.sprukte@inbox.lv