Iedzīvotājiem

Šoruden jaunajā sezonā Latgales reģionālā televīzija (turpmāk LRT) turpina pagājušajā gadā uzsākto projektu un veido jaunus raidījumu cikla ģimenēm ar bērniem “Žik!” raidījumus latgaliešu valodā. Otrais no tiem televīzijas ekrānos būs vērojams jau 17. oktobrī kanālā RīgaTV 24 pl. 11:30, kā arī 18. oktobrī pl. 14:30 kanālā Re:TV.

Otrā raidījuma tēma ir rokdarbi un māksla, tāpēc tā laikā tiksimies ar trīs bērnu māmiņu, krāšņu rokdarbu veidotāju un aktīvu biedrības “Rēzeknes māmiņu klubs” pārstāvi Solvitu Jaundzemu, kā arī viņas meitu Amandu Katrīnu. Amanda mācās Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas 7. klasē, apmeklē mākslas skolu un piedalās mājturības olimpiādēs. Mamma kopā ar meitu arī ada zābaciņus labdarības akcijai “Radīsim sirds siltumu”, kuras mērķis ir sveikt ar mīļiem darinājumiem jaunās māmiņas. Savukārt raidījuma otrajā daļā viesosimies Rēzeknes novada Stoļerovā, kur vasarā notika mākslas plenērs “Katrs mirklis ir ota…” un tajā piedalījās bērni no Kaunatas apvienības pagastiem. Gluži tāpat kā pērn turpināsim visi kopā mācīties jaunus vārdus latgaliski un pildīsim uzdevumu, būs arī iespēja kopā ar ģimeni minēt divu iepriekšējo raidījumu varoņu – Irbes un Jurģa – attālināti iesūtītās video mīklas.

Kā esam vēstījuši, raidījumu cikla nosaukuma izvēlē palīdzēja dzejniece Anna Rancāne un projekta vadītāja Ausma Sprukte cer, ka tieši tāpat kā romāna un kinofilmas “Cilvēka bērns” galvenajam varonim Boņukam labākais draugs bija sunītis Žiks, arī šis raidījumu cikls ģimenēm ar bērniem jau ir kļuvis par labu iespēju laiku pavadīt visiem kopā.

Pavisam raidījumu cikla “Žik!” turpinājumā būs izveidoti pieci jauni raidījumi, kuri kopš 10. oktobra līdz 8. novembrim ik sestdienu pl. 11:30 tiks pārraidīti kanālā RīgaTV 24 un ik svētdienu pl. 14:30 kanālā Re:TV. Pēc katra raidījuma pārraides televīzijā tie tiks izvietoti LRT mājas lapā www.lrtv.lv, kā arī sociālo tīklu vietnēs www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV un kanāla RīgaTV 24 platformā www.xtv.lv/.

Raidījumi top konkursa “Par raidījumu veidošanu 2020. gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” gaitā, ko finansē Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, sabiedriskā pasūtījuma ietvaros. Liels paldies Rēzeknes novada vokālajai studijai “Skonai” par raidījuma muzikālo pavadījumu – dziesmu  “Breinumu myužs”.

Ausma Sprukte
LRT žurnāliste
e-pasts: a.sprukte@inbox.lv
t.nr. +371 22427748