Piektdien, 2. oktobrī pulksten 10:00 Preiļu parkā notiks dabas sarunas par mežu un tā aizsardzību. Dienvidlatgales virsmežniecības mežziņi Guntars Vaivods un Aina Lubāne ciemosies parkā un nelielā pastaigā pa parku pastāstīs par mežu, tā nozīmi, Latvijas meža īpatnībām un to, kā cilvēks var nedarīt pāri mežam, kā arī atbildēs uz interesējošajiem jautājumiem. Tikšanās vieta tiek plānota pie metāla arkas, Lielās lauces malā, blakus parka egles dižkokam. Pēc sarunām, aptuveni pulksten 11:00 ikviens varēs doties pie Ādama un Ievas salas, lai iestādītu dekoratīvos vītolus un košumkrūmus. Stādīšanas laikā parka dārzniece Daiga Lietauniece pastāstīs par ainavvides veidošanu un košumkrūmu stādīšanas veidiem.

Izzinošie un izglītojošie pasākumi un košumkrūmu, koku stādīšana ir projekta “Meža dienas 2020” aktivitāšu ietvaros, kas tiek organizētas katru gadu. Šogad Preiļu parks kļūs bagātāks un daudzveidīgāks ar dažādu sugu un šķirņu 44 košumkrūmiem un kokiem – fiziokarpiem, forsītijām, spirejām, aristolohijām, lapeglēm, ogābelēm, liepām, ozoliem, lazdām, kļavām un vītoliem.

Aicinām ikvienu uz sarunām par mežiem, parkiem, kokiem, košumkrūmiem un jauku nākotnes mantojuma radīšanu jeb stādīšanu parkā, piektdien, 2. oktobrī pulksten 10:00 pie Metāla arkas!

S.Čingule-Vinogradova,
Preiļu muižas kompleksa un parka vadītāja 

Foto: Marex Resh