Sportā

No 26. septembra līdz 27. septembrim Rušonas ezerā norisinājās Latgales atklātais čempionāts spiningošanā. Sacensībās piedalījās 85 dalībnieki, un par uzvaru sacentās 43 laivu ekipāžas. Sacensību noslēgumā svētdien, 27. septembrī, Rušonas ezera krastā tika sadalītas balvas čempionāta uzvarētājiem.

Komandu kopvērtējumā 1. vietā ierindojās “Preiļi-United”, kurā startēja Jānis Zarāns, Mārtiņš Zarāns, Oskars Volonts un Kārlis Andiņš. 2. vieta čempionātā komandai “Gold Shark”, kuru pārstāvēja Oļegs Skoromnijs, Jānis Masalskijs, Jevģenijs Čiblis un Oļegs Kolpakovs. 3. vietu izcīnīja komanda “Preiļi-V”, kuras uzvaru kaldināja Pēteris Bernāns, Elgasts Dimants, Andris Kukors un Oļegs Vaivods.                                                     

Ekipāžu kopvērtējumā 1. vieta čempionātā Aleksandram Suško un Vitālijam Stefanovičam no komandas “Dinaburg” – 4 punkti. 2. vietu ar 14 punktiem ieguva Jānis Zarāns un Mārtiņš Zarāns no komandas “Preiļi-United”. 3. vietā – Pēteris Priediņš un Andis Krišjāns ar 17,5 punktiem no komandas “Berģi Fishing Team I”.

Šogad čempionātā piedalījās makšķerēšanas entuziasti no Rīgas, Pārgaujas novada, Aizkraukles, Kokneses, Daugavpils un Preiļiem. Jaunākajam – astoņgadīgajam sacensību dalībniekam – kopā ar pieredzējušo copmani Pēteri Bernānu bija uzticēts uzvilkt sacensību karogu.

Latgales čempionāta organizētājs un galvenais tiesnesis Elgasts Dimants atzina, ka šī gada sacensības bija bagātas ar dāsnām sponsoru balvām, kuras sagādāja Andris Kukors, Oļegs Vaivods, SIA “ML auto”, SIA “Baltic XL”, SIA “Salmo”, “Eholotes.lv”, žurnāls “Copes lietas”, SIA “Arka-Preiļi”, SIA “HCI”.

Čempionāta laikā tika izbaudīta ne tikai sacensību garša, bet arī patiesi relaksējoša atpūta. Pēc pirmās sacensību dienas uz lielā ekrāna bija iespējams sekot līdzi Maira Brieža uzvarai Pasaules boksa supersērijas finālā.

Dalībnieki pateicas zemnieku saimniecības “Silmalas” viesmīlīgajiem saimniekiem Arvīdam Soldānam un Annai Zalānei, sacensību tiesnesei Žannai Kufinai un Preiļu novada domes pārstāvim Jurim Ertam.

Šī gada spiningošanas čempionāts bija viens no lielākajiem makšķerēšanas pasākumiem Latgalē, kurš aizritēja labos laika apstākļos un patīkamā atmosfērā.

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste