Sportā

No 18. līdz 20. septembrim Rucavā norisinājās treniņnometne 2008. gadā dzimušajiem un jaunākiem galda tenisa spēlētājiem, kurā piedalījās sportisti un viņu treneri no Preiļiem, Rīgas, Bauskas, Daugavpils, Nīcas un Rucavas.

Preiļu Bērnu un jauniešu sporta skolas galda tenisa treneris Anatolijs Isajevs pavēstīja, ka treniņnometnē iespēja piedalīties tiek dota diviem sportistiem no galda tenisa kluba un Preiļus tajā pārstāvēja Franciska Liniņa un Rinalds Trokša. Treniņnometni vadīja treneris Viktors Tolkačevs kopā ar treneriem Kirilu Jahontovu, Anatoliju Isajevu, Aleksandru Šutku un Veru Gurtajuti.

Anatolijs Isajevs informēja, ka kopš pasaules ekonomiskās krīzes, kas 2008. gadā skāra iedzīvotājus, daļa augsta līmeņa galda tenisa treneru izbrauca no Latvijas labākas dzīves meklējumos. Tā rezultātā radās situācija, ka īsti neviens neuzņēmās virsvadības lomu pār Latvijas jaunatnes izlases spēlētājiem galda tenisā. Tie, kuri uzrādīja augstākos sasniegumus, tiem tika dota iespēja piedalīties Eiropas mēroga čempionātos. Šogad uz savu dzimto vietu Rucavā no Maskavas ir atgriezies treneris Viktors Tolkačovs un uzņēmies izlases vadīšanu, sākot trenēt pašus jaunākos sportistus – 2008. gadā dzimušos un jaunākus. Kā atzina A. Isajevs, Viktors Tolkačovs ir ļoti pieredzējis treneris, kas ir veiksmīgi darbojies kā treneris galda tenisa klubos ASV, Portugālē un Maskavā, vadījis jaunatnes izlasi Somijā.

Nākamā nometne paredzēta 23.-25. oktobrī Preiļos. “Pagaidām uzsvars tiks likts uz sportistu meistarības kāpināšanu treniņnometnēs, savukārt, kad atvērsies robežas, noteikti piedalīsimies Baltijas čempionātos un mērķēsim arī augstāk”, norāda A.Isajevs.

Jolanta Upeniece,
Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore