Preiļu novadā Pašvaldībā Kultūrā

Kā ikgadu, arī šogad pašā augusta pilnbriedā, no 21. augusta līdz 22. augustam, burvīgu laika apstākļu ieskauti, iedzīvotāji un viesi svinēja Preiļu pilsētas svētkus “Ar krāsu un prieku” zīmē. Lai gan notikumi pasaulē un tepat Latvijā ir ieviesuši pārmaiņas mūsu dzīves ritmā un ieradumos, svētku programma bija piepildīta ar pasākumiem dažādām gaumēm.

21. augustā interesenti tika aicināti piedalīties remigrācijas projekta noslēguma pasākumā “Prieks atkal būt mājās”, savukārt viesu mājas “Pie Pliča” dārzā norisinājās grāmatas “Preiļu Lauksaimniecības skola 1924.-1945. Hronika” atvēršanas svētki, kuros apmeklētājus priecēja un par emocionālo baudījumu gādāja novadnieks, romantiskais tenors Dainis Skutelis. Kultūras nama terasē bija iespēja baudīt Latvijas Nacionālās Operas un Baleta opermūzikas mākslinieku vakara noskaņu koncertu ,,Opermūzikas varavīksne”. Piektdienas programma noslēdzās Preiļu parka estrādē, izskanot koncert-tusiņam ar Very Cool People, Edavārdi, ansis un Kristīnes Prauliņas piedalīšanos.

Pirmajā svētku dienā, 21. augustā, Preiļus darba vizītē apmeklēja Krievijas Federācijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Jevģēnijs Kolesnikovs. Vizītes laikā ģenerālkonsuls tikās ar Preiļu novada domes vadību un domes deputātiem, viesojās populārākajos tūrisma objektos pilsētā, apmeklēja Preiļu pili, kā arī piedalījās pilsētas svētku pasākumos.

Svētku pasākumu kulminācijas dienā – 22. augustā – Raiņa bulvāra tirgus iela viesmīlīgi uzņēma pirkt un pārdot gribētājus, ikviens varēja piedalīties Lielformāta šaha turnīrā kopā ar Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja speciālistiem, savukārt pilsētas mikrorajonos koncertēja un iedzīvotājiem sveicienus svētkos dāvāja Preiļu novada tautas mākslas kolektīvi, latgaliešu mūzikas grupas ,,Ginc un ES” un ,,Dricānu Dominante”. Vakarpusē svētku noslēguma koncerti izskanēja Preiļu parka estrādē. Ar svētku uzrunām un apsveikumiem uzstājās Preiļu novada domes priekšsēdētāja otrais vietnieks Klavdija Zarāne, LR 13. Saeimas deputāts Aldis Adamovičs un Riebiņu novada domes priekšsēdētājs Pēteris Rožinskis. Klātesošos priecēja Laura Reinika koncerts, kura turpinājumā uzstājās Intars Busulis un Abonementa orķestris. Svētku vakara izskaņā līdz pusnaktij norisinājās diskoballe dīdžeja pavadījumā.

Neierastāk, ar dažādiem izaicinājumiem un ierobežojumiem, taču svētki Preiļos ir izskanējuši un priecējuši kā mazus, tā lielus preiliešus un viesus. Lai piedzīvotā svētku svinību atmosfēra dāvā jums pozitīvas emocijas turpmākajam laikam un dotu augļus jūsu iedomātajiem darbiem! Uz tikšanos nākamajos svētkos!