Sportā

Šīs nedēļas nogalē 29. augustā Preiļu novada BJSS stadionā pulcēsies sporta karalienes seniori, lai piedalītos Latvijas 6. čempionātā vieglatlētikas veterāniem. Covid-19 ieviesa pamatīgas izmaiņas daudzu sporta federāciju sacensību kalendārā. Skāra tas arī vieglatlētiku. Sacensību sezona sākās tikai jūlijā un labi atceramies, kad Preiļos lieliskā gaisotnē aizritēja Latvijas čempionāts pašiem mazākajiem – U-14 vecuma grupas atlētiem. To starp notika sacensībās arī pārējām vecuma grupām un pieaugušajiem un nu augusta nogalē vieglatlētika atkal atgriežas Preiļos ar startiem veterāniem.

Sacensības sāksies plkst. 11.00 un veterāni sacentīsies gan sievietēm, gan vīriešiem 12  vecuma grupās. Sievietes: W30+ – W85+, bet vīrieši M35+ – M90+ sacentīsies sekojošās disciplīnās: 100 m, 400 m, 800 m, 3000 m (sievietēm); 5000 m (vīriešiem), tāllēkšana, augstlēkšana, 3-soļlēkšana, lodes grūšana, diska mešana, šķēpa mešana, 5000 m soļošana. Tehniskajās disciplīnās rīku svars atkarīgs no vecuma grupas. Uz starta stāsies arī Preiļu novada seniori, kuri joprojām ir draugos ar vieglatlētiku un jācer, ka mājās arī sienas palīdzēs. Sacensību galvenais tiesnesis – Preiļu novada BJSS direktors Edgars Vaivods.

Detalizētāku informāciju interesenti var smelties iepazīstoties gan ar sacensību nolikumu, programmu, kā arī pieteikto dalībnieku sastāvu Latvijas Veterānu Vieglatlētikas Asociācijas mājas lapā www.lvva.lv.

Sacensību dalībnieku pulkam pievienoties ir pēdējais brīdis, bet pārējie vieglatlētikas draugi tiek gaidīti stadiona tribīnēs!

Leonīds Valdonis,
sporta pasākumu organizators