Iedzīvotājiem

Sākot ar 4. jūniju trīs nedēļas pēc kārtas ik ceturtdienu pl. 07:00 kanālā RīgaTV 24 raidījumā “Pieci novadi Latvijā”, kā arī Re:TV kanāla interaktīvajā apraidē pl. 18:15 raidījumā “Reģionālās televīzijas piedāvā”, bet virszemes apraidē pl. 18:30 raidījumā “Runā Latgale” būs skatāms jauns Latgales reģionālās televīzijas (turpmāk LRT) veidots tematisku ziņu radījumu cikls.

Pirmais no tiem būs veltīts mazākumtautībām un sižetu laikā tiks aplūkoti šādi temati:

  1. Naujenes pagasta amatnieks Aleksandrs Muižnieks veido krāšņus koka ziedus.
  2. Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama darbība ārkārtējās situācijas laikā.
  3. Informācija un valoda dažādu pašvaldību informatīvajos ziņojumos.

Savukārt nākamie šī mēneša tematiskie ziņu sižeti un raidījumi tiks veidoti par izglītības aktuālākajiem jautājumiem, kā arī par drošību, veselību un ierobežojumu ievērošanu Līgo un Jāņu svētku laikā.

Nākamajā dienā pēc šo sižetu pārraides ik piektdienu tie tiks tulkoti krieviski un pārraidīti raidījuma “Runā Latgale” versijā krievu valodā Re:TV kanāla virszemes apraidē pl. 18:45. Savukārt, katras nedēļas nogalē gaidāms studijas ieraksts ar konkrētās nozares ekspertiem, ko varēs vērot kanālā RīgaTV 24 svētdienu rītos pl. 06:00 un pl. 08:30.

7. jūnijā studijas ierakstā tiksimies ar Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama direktori Svetlanu Semeņaku un Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālistu Oskaru Zuģicki. Pēc tam 14. jūnijā viesis būs kāds no Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem, bet 21. jūnijā vietējie mediķi un Valsts policijas pārstāvji.

Ikviens var uzdot viesiem sev interesējošos jautājumus iesūtot tos uz e-pastu lrt.zinas@inbox.lv, zvanot vai rakstot īsziņas, kā arī sazinoties What’s Up lietotnē t.nr. 26339536, gan arī uzrunājot LRT žurnālistes Ausmu Sprukti, Beatrisi Jakobsoni un Svetlanu Dudarenoku sociālo tīklu vietnē Facebook.com.

Visi ziņu sižeti, to tulkojumi krievu valodā un studijas ieraksti taps ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes atbalstu, kas gūts konkursā “Par satura veidošanu reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kā arī elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida mazākumtautību valodās”.

Pēc pārraides televīzijā visus izveidotos materiālus varēs atrast LRT mājas lapā www.lrtv.lv, kā arī sociālo tīklu vietnēs https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, https://www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV un kanāla RīgaTV 24 platformā https://xtv.lv/, bet sižeti krievu valodā tiks ievietoti speciāli tiem paredzētā LRT sociālo tīklu vietnē: https://www.youtube.com/channel/UCGmAXYrwg2VNe2J_zLSXMPw.

P.S. Ārkārtējā stāvokļa laikā kanālu RīgaTV 24 un Re:TV programmās var būt raidījumu raidlaiku izmaiņas.

Ausma Sprukte
LRT žurnāliste
e-pasts: a.sprukte@inbox.lv
t.nr. +371 22427748