Iedzīvotājiem

No 26. līdz 28. maijam Zemessardzes 3. Latgales brigādes mācību poligonā “Meža Mackeviči”, Daugavpils novada Vaboles pagastā notiks Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes kapelānu apmācības.

Mācību mērķis ir pilnveidot kapelānu prasmes veikt uzdevumus dažādos apstākļos. Tajās piedalīsies 25 Nacionālo bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes kapelāni.

Apmācību laikā kapelāni pārrunās aktualitātes un izaicinājumus kapelānu darbā, tāpat notiks praktiskās nodarbības, piemēram, orientēšanās apvidū un individuālās nometnes izveide, bet apmācību noslēgumā kapelāni mēros 15 kilometru garu maršu no mācību poligona “Meža Mackeviči” uz Zemessardzes 34. kājnieku bataljona štābu Daugavpilī.

Kapelāna uzdevums ir specifiska kalpošana bruņotajos spēkos, kuras mērķis ir attīstīt reliģiskās, garīgās, morālās un ētiskās vērtības un īstenot garīgo aprūpi.

Šāda veida apmācību kapelānu dienests organizē jau trešo reizi. Šā gada pirmās kapelānu dienesta apmācības notika no 10. līdz 11. februārim Kadagā. Nacionālo bruņoto spēku kapelānu dienesta karavīri vēsa laika apstākļu mācībās šķērsoja ūdens šķērsli un apguva patvēruma ierīkošanas prasmes. Šoreiz apmācības organizē Zemessardzes 3. Latgales brigāde.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī, kā arī Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Stājies Zemessardzē!

Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, darbojas Zemessardzes vienotais diennakts tālruņa numurs – 1811.

Informāciju sagatavoja:

dižkareive Ruta Bernāne
Zemessardzes 3. Latgales brigādes
Informācijas daļas speciāliste
Tālrunis: +371 26192444
E-pasts: ruta.bernane@mil.lv