Pašvaldībā Izglītībā Jaunatne

Preiļu 2. vidusskolas audzēkņi, pedagogi un vecāki ar veiksmīgiem rezultātiem noslēguši dalību “Zaļā josta” rīkotajā Vislatvijas makulatūras vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai” 2019./2020. mācību gada sezonā.

Apkopojot konkursa rezultātus, Preiļu 2. vidusskola tika nominēta kā aktīvākā izglītības iestāde Latgales reģionā, kurai izdevās pārstrādei nogādāt 6,956 tonnas makulatūras.

Preiļu 2. vidusskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Rimma Gavrilova pavēstīja, ka makulatūras vākšanā šajā mācību gadā visaktīvāk iesaistījās 9. klases audzēkņi klases audzinātājas Rimmas Gavrilovas vadībā, kopā savācot 2, 031 t, otrie čaklākie vācēji – 3. klases kolektīvs ar klases audzinātāju Irinu Kovaļenko (1,132 t), trešie – 6. klase ar klases audzinātāju Jeļenu Saulīti (850 kg).

“Skola makulatūras vākšanas konkursā iesaistījusies ir jau no 2012. gada, kopā pa šiem gadiem esam savākuši un izveduši 52,784 t makulatūras. Katru gadu veicam konkursa rezultātu skolā apkopojumu. Visvairāk, proti, 9,738 t, mums bija izdevies savākt 2012./2013. mācību gadā. Šogad, patiesībā, mums sanāca savākt 7,142 t makulatūras, bet visu nepaspējām izvest. Paldies saku 10. klases kolektīvam, īpaši zēniem, par savāktās makulatūras pārnešanu uz paletēm (kas nav nemaz tik viegls darbs),” pastāstīja Rimma Gavrilova.

Vislatvijas makulatūras vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai” 2019./2020. mācību gada sezonā iesaistījās vairāk nekā 1000 tūkstoši bērnu no 407 izglītības iestādēm, kopā ar ģimenēm pārstrādei savācot 907 tonnas 79 kg makulatūras. Latgales reģionu konkursā pārstāvēja 63 izglītības iestādes, pārstrādei nogādājot 113,286 tonnas makulatūras. Konkurss ik gadus apvieno simtiem izglītības iestāžu un tūkstošiem bērnu, lai, vācot makulatūru, kopīgi saudzētu un taupītu dabas resursus, tādējādi vēršot bērnu un jauniešu uzmanību makulatūras šķirošanas nepieciešamībai un nozīmei ikdienas dzīvē, kā arī veidotu izpratni, ka pareizi sašķiroti un pārstrādei nodoti atkritumi kļūst par vērtīgām izejvielām jaunu produktu ražošanā.

Apsveicam skolu ar panākumiem – paldies skolēniem par centību un azartu, skolas administrācijai, pedagogiem un vecākiem par pamudināšanu bērnus iesaistīties vides izglītības projektos!

Jolanta Upeniece,
Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore