Sabiedrībā Preiļu novadā Iedzīvotājiem

Lielajā Talkā šogad kopumā talkots 955 vietās visā Latvijā

Neskatoties uz laikapstākļiem un vīrusa draudiem, arī šogad talkotāji bijuši aktīvi un pieteikuši 955 talkošanas vietas, kas ir tikai par 1/3 mazāk nekā pagājušajā gadā. Latvija šogad var kalpot par piemēru visām pasaules valstīm, jo pat sarežģītos apstākļos, kad valstī noteikts ārkārtējais stāvoklis, cilvēki rūpējas ne vien par savu veselību, bet arī par apkārtējo vidi. Tomēr neaizmirsīsim, ka šī talka ir lieliska iesildīšanās Pasaules talkai, kura norisināsies 19. septembrī.

Šogad Lielā Talka notika nedaudz neierastākā formātā, lielāku uzsvaru liekot uz individuālu talkošanu, taču, pēc valdības lēmuma, kas atļāva pasākumus, kuros var pulcēties līdz 25 cilvēkiem, pieauga arī pieteikto talku skaits.

“Man ir patiess prieks, ka cilvēki, neskatoties uz lietu un vēju, kā arī ierobežojošiem noteikumiem, tomēr devās talkot. Es kārtējo reizi pārliecinos, ka mūsu tauta ir apbrīnas vērta. Mēs spējam iedvesmot viens otru un citus uz labiem darbiem. Laikam jau vēlme pēc tā, lai mēs dzīvotu sakoptā, skaistā un zaļā valstī, ir ierakstīta mūsu ģenētiskajā kodā. Pilnīgi piekrītu tam, ko, atklājot talku, teica Valsts prezidents, proti, ka Lielā Talka ir viena no latviešu gudrākajām tradīcijām un ar to mums jādalās ar citām pasaules valstīm. Vēlos vēlreiz pateikties visiem tiem, kuri saprot, ka sakopjot savu apkārtni, lai varam dzīvot zaļā un ekoloģiski tīrā vidē, mēs labvēlīgi ietekmējam arī savu veselību. Nebiju cerējusi, ka talkai tiks pieteikts tik liels vietu skaits, bet tas, ko redzu šodien, liecina, ka spējam izvērtēt, kas ir svarīgi mums visiem kopumā,” uzsver Lielās Talkas valdītāja Vita Jaunzeme.

Preiļu novadā piepildīti vairāk kā 900 talkas maisi

16. maijā, dienā, kad visā Latvijā jau trīspadsmito reizi noritēja Lielā Talka, arī Preiļu novada iedzīvotāji iesaistījās kopīgā talkošanā, sakopjot un labiekārtojot dažādas novada sabiedriskas teritorijas. Lielās Talkas laikā tika piepildīti 400 zilie maisi (visa veida plastmasas atkritumi) un 560 baltie maisi (pārējie atkritumi), kopā tika savāktas 7 tonnas un 460 kilogrami atkritumu. Par Lielās Talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu gan pilsētā, gan novada pagastos gādāja SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”.

Paldies visiem talkotājiem, kuri nežēloja savu laiku, enerģiju un resursus! Paldies ikvienam, kurš arī ikdienā rūpējas par tīru vidi sev apkārt!

Inga Krekele,
SIA “Preiļu saimnieks”
sabiedrisko attiecību speciāliste