Iedzīvotājiem

Sākot ar 4. jūniju trīs nedēļas pēc kārtas jūnijā un pēc tam sākot ar 9. jūliju vēl trīs nedēļas pēc kārtas ik ceturtdienu pl. 07:00 kanālā RīgaTV 24, kā arī Re:TV kanāla interaktīvajā apraidē pl. 18:15, bet virszemes apraidē pl. 18:30 būs skatāms jauns Latgales reģionālās televīzijas (turpmāk LRT) veidots sešu ziņu radījumu cikls. Projekta gaitā raidījumos “Pieci novadi Latvijā” (RīgaTV 24), kā arī “Reģionālās televīzijas piedāvā” (Re:TV interaktīvā apraide) un “Runā Latgale” (Re:TV virszemes apraide)  tiks iekļauti trīs tematiski sižeti, veltīti mazākumtautībām aktuālām tēmām, kā arī visvairāk Covid-19 skartajām nozarēm, to vidū: izglītībai, uzņēmējdarbībai, tūrismam, drošībai un kultūrai.

Nākamajā dienā pēc šo sižetu pārraides jeb sešas piektdienas jūnijā un jūlijā tie tiks tulkoti krieviski un pārraidīti raidījuma “Runā Latgale” krievu versijā Re:TV kanāla virszemes apraidē pl. 18:45. Savukārt, katras šīs nedēļas nogalē gaidāms studijas ieraksts ar konkrētās nozares ekspertiem, ko varēs vērot kanālā RīgaTV 24 svētdienu rītos pl. 06:00 un pl. 08:30.

Raidījumu cikla gaitā skaidrosim un izzināsim, kas aizvien turpinoties ārkārtējam stāvoklim, gan arī pēc tam – visvairāk satrauc iedzīvotājus, kādas ir iepriekš minēto nozaru nākotnes ieceres un idejas, gan arī rādīsim veiksmes stāstus, kas pierāda, ka reģionos dzīvo un darbojas aktīvi un radoši cilvēki.

Raidījumu gaitā dosimies uz visdažādākajām vietām Latgalē un sižetu, kā arī studijas ierakstu tematika būs interesanta kā jauniešiem, tā vecākajai paaudzei. Turklāt, katrs varēs sev interesējošos jautājumus uzdot viesiem, kas svētdienās piedalīsies studijas ierakstos. To varēs darīt iesūtot jautājumus uz e-pastu lrt.zinas@inbox.lv, zvanot vai rakstot īsziņas, kā arī sazinoties What’s Up lietotnē t.nr. +371 26339536, gan arī uzrunājot LRT žurnālistes Ausmu Sprukti, Beatrisi Jakobsoni un Svetlanu Dudarenoku sociālo tīklu vietnē Facebook.com.

Visi seši ziņu raidījumi, to tulkojumi krievu valodā un seši studijas ieraksti taps ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes atbalstu, kas gūts konkursā “Par satura veidošanu reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kā arī elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida mazākumtautību valodās”.

Pēc pārraides televīzijā visus izveidotos materiālus varēs atrast LRT mājas lapā, kā arī sociālo tīklu vietnēs https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, https://www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV un kanāla RīgaTV 24 platformā, bet sižeti krievu valodā tiks ievietoti speciāli tiem paredzētā LRT sociālo tīklu vietnē.

P.S. Ārkārtējā stāvokļa laikā kanālu RīgaTV 24 un Re:TV programmās var būt raidījumu raidlaiku izmaiņas.

Ausma Sprukte
LRT žurnāliste
e-pasts: a.sprukte@inbox.lv
t.nr. +371 22427748