Preiļu novadā Pašvaldībā

Ikgadējais notikums “Lielā talka” norisināsies jau šo sestdien, 16. maijā. Šogad iedzīvotāji aicināti talkot citādāk, nekā ierasts, – vienatnē, divatā vai ģimenes lokā.

Preiļu novada Tehniskās daļas Vecākais kontrolieris Kristaps Určs pavēstīja, ka, neskatoties uz šī gada Lielās talkas citādo formātu, Preiļu novada iedzīvotāji ir izrādījuši iesaisti un līdz 15. maija plkst. 11:30 interaktīvajā kartē mūsu novadā ir pieteiktas 14 talkošanas vietas, aptverot gan Preiļu pilsētas, gan pagastu teritorijas.

Atgādinām, ka šogad talkas ietvaros turpināsies dalītā atkritumu vākšana, kas nozīmē, ka atkritumi būs jāvāc divu krāsu maisos: zilajos jāpilda visa veida plastmasas atkritumi, kas vēlāk nonāks otrreizējā pārstrādē; savukārt baltajos – pārējiem atkritumiem. Informējam iedzīvotājus, ka SIA “Preiļu saimnieks” savāktos maisus izvedīs nevis talkas dienā, bet pirmdien – 18. maijā.

Vairāk informācijas par Lielās Talkas norisi Preiļu novadā: par bezmaksas talkas atkritumu maisu saņemšanu un inventāra nepieciešamību aicinām vērsties pie Zentas Igolnieces pa tālruni 26438147, organizatorisko jautājumu risināšanai – Kristaps Určs, tālrunis +371 26333038.

Talkas laikā ievērosim visus valstī noteiktos drošības pasākumus – 2 metru distanci starp talkotājiem, vienā atkritumu savākšanas grupā nepulcēsimies vairāk par 25 cilvēkiem. Būsim piesardzīgi un atbildīgi, bet nezaudēsim optimismu!

Jolanta Upeniece,
Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore