Sportā Iedzīvotājiem

Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs, preilietis Matīss Babris 16. aprīlī iesaistījās “Ghetto EKO Games” projektā, mērojot 205 km garu maršrutu ar velosipēdu.

11. aprīlī ielu sporta un kultūras organizācija “Ghetto Games” izveidoja programmu “Esi kustīgs online”. Tās mērķis ir pievērst Latvijas sabiedrību sportiskām aktivitātēm arī ārkārtas situācijas laikā. Programmas dalībnieki astoņu dienu laikā veiks dažādas pašu izvēlētas distances, pārvarot savas iekšējās grūtības un izaicinot sevi ikdienas ritmā sasniegt arvien jaunus augstumus.
Izaicinājumu pieņēma arī telpu futbolists Babris, kurš 16. aprīļa rītā uzkāpa uz sava divriteņa un mēroja 205 km garo ceļu no Rīgas uz mājām Preiļos.

“Braucienu plānoju divas nedēļas. Sakārtoju uzturu, pāris dienas pirms brauciena sāku uzņemt ļoti daudz ogļhidrātu, kuri veidoja papildus enerģijas krātuves. Būtiski ir pareizi saplānot ceļu, lai tajā būtu arī pieturas punkti, brīdis atelpai, un tiktu ievērots veiksmīgs brauciena ritms,” uzsver Babris.
Matīss Babris atzīst, ka ir nepieciešama gan intelektuālā, gan fiziskā sagatavošanās, lai veiktu šādu braucienu. Grūtākais šajā izaicinājumā esot bijuši laika apstākļi, kas braucēju nelutināja.
“Visas robežas ir galvā. Ja mēs sev teiksim, ka nevaram, tad, visdrīzāk, to arī nepaveiksim. Sevi ir jāizaicina katru dienu, lai pārkāptu dažādas robežas un saprastu, ka viss ir iespējams,” filozofē futbolists.