Sabiedrībā Preiļu novadā Iedzīvotājiem

Kopš Latvijā ticis izsludināts ārkārtas stāvoklis, pašizolācijā un karantīnā atrodas tūkstošiem iedzīvotāju. Īpaši svarīga pašizolācija ir vecāka gada gājuma cilvēkiem, kā arī tiem, kam ir hroniskas saslimšanas. Šiem cilvēkiem pat vienkāršs gājiens uz veikalu var izrādīties īpaši bīstams. Tikpat kritiskā situācijā ir arī cilvēki, kam pēc atgriešanās no ārzemēm obligāti nepieciešams uzturēties 14 dienu karantīnā, bet nav pieejams tuvinieku atbalsts.

Lai palīdzētu šiem cilvēkiem un reizē arī pasargātu citus iedzīvotājus no iespējamās inficēšanās ar Covid-19, #paliecmājās piedāvā brīvprātīgo palīdzību – pārtikas produktu un higiēnas preču sagādē, suņa izvešanā pastaigā vai vienkārši – parunājot pa tālruni un atbalstot noskumušos.

Preiļos, lai maksimāli daudz izplatītu informāciju visā pilsētā, afišu izlīmēšanā kopā iesaistījās deviņi brīvprātīgie.  Artūrs, Sandis, Jānis, Kristīne, Ilva, Ilze, Anastasija un Sintija pilsētā pie daudzdzīvokļu mājām izlīmēja vairāk nekā 200 informatīvos plakātus ar tālruņa numuru, kur var vērsties grūtībās nonākušie.

Laika posmā no 30. marta līdz 8. aprīlim Preiļos ir jau pieteikušies 7 (septiņi) brīvprātīgie kustībā #paliecmājās, kuri ir fiziski gatavi doties palīgā cilvēkiem, kuri ir zvanījuši uz tālruni, kurš ir norādīts informatīvajos plakātos.

Uz šo brīdi kopā ir jau saņemti 7 zvani ar palīgā saucieni, kas bija saistīti ar pārtikas piegādi un medikamentu piegādi. Lielākā daļa cilvēku, kuri vēršas pēc palīdzības, ir seniori vai cilvēki ar kustību traucējumiem, taču atgādinām, ka pēc palīdzības var vērsties arī cilvēki, kuri pašlaik atrodas pašizolācijā vai karantīnā.

Gan grūtībās nonākošajiem, gan brīvprātīgajiem vēlreiz vēlamies atgādināt, ka palīdzību ir svarīgi nodrošināt BEZKONAKTA veidā vai stingri ievērojot noteikto distanci. Pakalpojums, ko piedāvā brīvprātīgie, ir bez maksas, taču par produktiem gan ir jāsamaksā tam, kuram tie ir nepieciešami.

Apzināmies, ka ar katru dienu palīgā saucienu būs aizvien vairāk, tāpēc aicinām visus, kuriem ir iespēja, pieteikties www.paliec-majas.lv brīvprātīgajā darbā. Uzdevumus var izvēlēties pildīt sev ērtā laikā un vietā.

Sintija Ančeva,
Brīvprātīgo #paliecmajas reģ. koordinatore Preiļu novadā