Gaišie Lieldienu svētki ik gadu nāk ar atmodu dabā, ar sauli un siltumu. No paaudzes paaudzē latvieši pārmanto tradīciju un pirms Lieldienām sakopj savu māju un apkārtni, sagatavojas svētku svinēšanai gan ārēji, gan iekšēji.
Šogad laiks pirms Lieldienām ir īpašs. Zudusi steiga, cilvēki nepulcējas uz kopīgām aktivitātēm un pasākumiem. Ir pietiekami daudz brīva laika, lai paskatītos apkārt, ieviestu kārtību un tīrību tajās vietās, kuras līdz šim ir palikušas novārtā.

Tomēr mājas sakopšana neaprobežojas tikai ar tīrīšanas darbiem. Ikdienas steigā, iespējams, jau sen ir bijusi vēlme kaut ko mainīt pašam savā dzīvē, ģimenes mājoklī vai savā īpašumā, tomēr tam vienmēr ir pietrūcis laika. Izdarīsim to tagad!
Ne vienmēr iecerētajiem darbiem nepieciešami lieli līdzekļi. Šādas lietas var izdarīt ar pavisam minimālu naudas summu vai pat bez tās. Kā katram īstam saimniekam, arī mums mājās glabājas neizmantoti materiāli un plauktos skaisti sakārtoti gozējas darba rīki. Papildinot savu ideju ar paša roku darbu, rezultāts var izrādīties brīnišķīgs!

Lieldienu gaidīšanas laikā pabeigsim arī savus iesāktos darbus, jo katrs pabeigts darbs paver ceļu jaunām iespējām.
Ienesīsim katrs savā sirdī un savā ģimenē svētku noskaņojumu, lai mums ikvienam būtu saulains un svētīgs Lieldienu laiks!

Klavdija Zarāne,
Preiļu novada domes priekšsēdētāja otrā vietniece