Veselība Sabiedrībā Iedzīvotājiem

Pasaules Veselības organizācija 11. martā paziņoja, ka COVID-19 izplatība sasniegusi pandēmijas apmērus. Arī Latvijā laboratoriski apstiprināts jau liels skaits saslimušo. Ņemot vērā izmaiņas epidemioloģiskajā situācijā, Latvijas valdība ir valstī izsludinājusi ārkārtas stāvokli līdz 2020. gada 14. aprīlim.

Arī SIA “Preiļu slimnīca” brīdina par karantīnu un ambulatoro pakalpojumu plūsmas ierobežošanu, kā arī  informē par ieviestajām izmaiņām darba laikā.

Sākot ar šī gada 18. martu SIA “Preiļu slimnīca” poliklīnikas darba laiks ir sekojošs: Pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās – no plkst. 8.00 līdz plkst. 16.00; Piektdienās – no plkst. 8.00 līdz plkst. 15.00. Darba laikā ieviestās izmaiņas saistītas ar jaunā koronavīrusa (COVID-19) pandēmiju un valstī izsludināto ārkārtas stāvokli.

Uz doto brīdi līdz šī gada 14. aprīlim jauni pieraksti netiek veikti. Esošie plānveida pieraksti tiek atcelti, uzņemti tiek TIKAI akūtie, neatliekami pacienti, tai skaitā grūtnieces. Obligātās veselības pārbaudes tiek atceltas līdz 14.aprīlim. Ņemot vērā esošo situāciju, SIA “Preiļu slimnīca” aicina katru individuāli izvērtēt vizītes nepieciešamību.

Atgādinām arī visiem novada, pieguļošo novadu iedzīvotājiem, kā arī viesiem, kuri šobrīd atgriežas no ārvalstīm, ir jāpavada tuvākās 14 dienas pašizolācijā, novērojot savu veselības stāvokli, divas reizes dienā (no rīta un vakarā) mērot ķermeņa temperatūru. Tas ir obligāts pasākums, aicinām būt atbildīgiem.

  • Parādoties VIEGLIEM saslimšanas simptomiem (paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums), jāzvana 8303, lai pieteiktos analīzēm. (Preiļu novadam tuvākais analīžu nodošanas punkts ir Daugavpilī – Daugavpils Olimpiskajā centrā, stadiona ielā 1).
  • Uz ārkārtas tālruni 113 jāzvana gadījumos, kad saslimšanas simptomi ir SMAGI (ļoti augsta temperatūra, elpas trūkums).

SIA “Preiļu slimnīca” aicina būt atbildīgiem vienam pret otru, piesardzīgiem, neradot paniku, saprotošiem un vēl stipru veselību ikvienam!

Laila Meirule,
SIA “Preiļu slimnīca” sabiedrisko attiecību speciāliste