Pašvaldībā Iedzīvotājiem

Pasaules Dabas Fonds un Tetra Pak Latvija ar saukli #balssplanētai aicina svinēt Zemes stundu, izslēdzot gaismu 28. martā no plkst. 20:30 līdz 21:30! Seko līdzi jaunumiem Zemes stundas pasākuma lapā Facebook!

Daba mūs nodrošina ne tikai ar pārtiku, ūdeni un tīru gaisu, bet tā kalpo arī par galveno sabiedroto cīņā pret klimata pārmaiņām. Taču daba tiek apdraudēta. Zemes stunda 2020 ir izšķirošs brīdis, lai apvienotu cilvēkus visā pasaulē. 28. martā uz vienu stundu izslēdz gaismu un pievieno savu balsi planētai – paraksties! ej.uz/balssplanetai

Zemes stunda ir pasaulē lielākā vides akcija, kurā miljoniem cilvēku vairāk nekā 180 valstīs un teritorijās simboliski izslēdz apgaismojumu uz vienu stundu, tā paužot atbalstu tūlītējai rīcībai klimata pārmaiņu mazināšanai un dabas daudzveidības izzušanas apturēšanai.

2020. gads ir izšķirīgs, jo pasaules līderi apspriedīs jaunus dabas daudzveidības un ilgtspējīgas attīstības mērķus nākamajiem 10 gadiem, kas ietekmēs turpmāko planētas nākotni. Latvijai nevajadzētu palikt malā, jo daba izzūd arī pie mums!

Kampaņas #balssplanētai mērķis ir savākt vismaz 1 miljonu parakstu līdz ANO Ģenerālajai asemblejai, lai izdarītu pietiekami lielu spiedienu uz politikas veidotājiem. Tas nepieciešams, lai tiktu izveidots spēcīgs, stabils un efektīvs globālais vides regulējums pēc 2020. gada – jauna vienošanās dabai un cilvēkiem.

Klimata pārmaiņas skar visas pasaules iedzīvotājus, tāpēc arī Preiļu novada dome ir atsaukusies Pasaules Dabas Fonda izteiktajam aicinājumam un 28. martā no plkst. 20:30 līdz 21:30 ārējais apgaismojums tiks izslēgts vienam no Preiļu pilsētas simboliem – Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcai. Tiks izslēgts arī fasādes apgaismojums Preiļu novada domes ēkai un ziemas strūklakai Svētku laukumā.

Preiļu novada dome aicina arī novada iedzīvotājus iesaistīties Zemes stundā un 28. martā plkst. 20:30 vismaz uz stundu savās mājās izslēgt elektroierīces un samazināt apgaismojumu, tādā veidā paužot savu atbalstu mēģinājumiem apturēt klimata pārmaiņas!