Preiļu pils un parks Kultūrā

Preiļu parka dižkoku taka sevī apvieno 41 ha platībā dabas pastaigu pļavā, pie ūdeņiem, mežā, pie senajām ēkām, to drupām un Preiļu pils. Daudzveidīga, kompakta, mieru un prieku rosinoša!

Taka apvieno 16 dižkokus aptuveni 2,5 kilometru garumā un vismaz 1,5 stundu atklājumu dabā.

Taku sāc ar pirmo dižkoku, kas atrodas blakus Zirgu stallim, blakus Preiļu pludmalei, tur būs neliels informatīvs stends ar QR kodu, kuru noskenējot, iegūsi aplikāciju (šobrīd android sistēmas viedierīcēm, pieejama Google Play Store vidē (Preiļu parka dižkoku taka)). Ar aplikācijas palīdzību tu nenomaldīsies, bet iegūsi takas karti un savu faktiskās atrašanās vietu.
Aplikācijā atradīsi papildus informāciju par parku, varēsi atbildēt uz jautājumiem par dabu un pārbaudīt vai dižkoku jautrās fiziskās aktivitātes spēj paveikt!

Aplikācija ir pieejama arī taviem ārvalstu draugiem – visa informācija pieejama latviešu, angļu, vācu, krievu, poļu un lietuviešu valodās!

Dižkoku taka lieliski der gan individuālai pastaigai, gan draugu pulkam, ģimenēm, skolēnu klasēm, gan orientēšanas sportam, gan divvientulības pārgājieniem.

Nāc, iepazīsti dižus kokus!

Ja vēlies iegūt takas karti drukātā veidā, nāc uz Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeju, sezonas laikā arī Preiļu kapelā un pludmales kafejnīcā “Pampūkas”, Tūrisma informācijas centrā vai Preiļu novada domes apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā to darba laikā.