Sportā

Ilgāk kā mēneša garumā, katru otrdienas vakaru Preiļu novada BJSS telpās pulcējās novusa spēles cienītāji, lai noskaidrotu Preiļu novada čempionu vienspēlēs. Turnīrs notiek jau ceturto gadu un pa šo laiku klāt ir nākuši jauni spēlētāji, kā arī augusi meistarība un spēles izpratne visu spēlētāju vidū.

Tiekoties čempionāta gaitā savstarpējās spēlēs līdz uzvarai četrās partijās, reti kuras spēles iznākums bija prognozējams un bija nepieciešams izspēlēt visas septiņas partijas, lai noskaidrotu meistarīgāko. Jau turnīra sākumā vadošajās pozīcijās izvirzījies Gunārs Arbidāns spēja tās nosargāt neapdraudētas līdz čempionāta noslēgumam. Piezīmēsim, ka Gunārs jau kļuvis par divkārtējo mūsu novada čempionu un neliedz padomu spēles “knifiņos”, ko guvis, startējot Rēzeknes komandas sastāvā Latvijas čempionātā.

Toties stipri spraigāka gaisotne valdīja pārējo vietu sadalē godalgotajā sešiniekā. Vienāda punktu summa, bet uzvara savstarpējā spēlē otrajā vietā izvirzīja Intaru Vaivodu, Oskars Šišlo ierindojās trešajā vietā.  Tāds pats stāvoklis izšķīra arī 4. un 5.vietas likteni, kur Edvīna Gribonika uzvara savstarpējā spēlē pār Edmundu Romanovski ļāva pirmajam nostiprināties 4.vietā. “Olimpisko “ sešinieku, piekāpjoties ar vienu punktu, noslēdz Juris Orinskis.

Apbalvošanas dienā 1.-8.vietu ieguvēji izspēlēja zibensturnīru dubultspēlēs, kur pāri veidoja 1. un 8.vietas ieguvēji – Gunārs Arbidāns un Guntis Vaivods un kļuva par uzvarētājiem. Turnīra dalībnieki izteica vēlmi atkal tikties pavasara pusē kādā vienas dienas turnīrā.

L.Valdonis,
sporta pasākumu organizators