Sportā

Kamēr valsts spēcīgākie vieglatlēti attiecības skaidroja Kuldīgā, tikmēr 29. februārī vecā un labā Rīgas manēžā tika nodota vecmeistaru rīcībā, kur risinājās Latvijas pašvaldību sporta veterānu savienības rīkotās 57. sporta spēles vieglatlētikā telpās. Kaut arī šeit uzrādītie rezultāti nevarēja konkurēt ar Kurzemes pilsētā sasniegtajiem rezultātiem, arī šeit ikviens centās lai viņu skrējieni, lēcieni un grūstā lode būtu maksimāli labāki savās vecuma grupās.

Sacensībās piedalījās trīs Preiļu novada seniori (citiem dalību liedza slimība vai citi subjektīvi apstākļi), kuri startēja skriešanas disciplīnās. Tā šo rindu autoram savā vecuma grupā (V60+) izdevās izcīnīt sudraba godalgu 800 m skrējienā – 2.43,93. Pašaizliedzīgi cīnījās savos skrējienos arī dāmas – tā tajā pašā distancē Ilze Čamane S40+ grupā uzrāda rezultātu 2.55,73, bet Natālija Krupina S35+ grupā 2.56,93, kas abām censonēm dod nepateicīgo ceturto vietu. Vakara pusē jāstājas uz starta jūdzes (1609 m) skrējienā. Te arī veiksmīgs starts padodas šo rindu autoram, ar iespēju kolekcijai pievienot zelta godalgu (5.55,10). Ieguldītais darbs treniņos nes augļus šo sacensību debitantei Ilzei – uzvara savā grupā ar rezultātu 6.33,60. Kaut arī taktiski pareizi un pašaizliedzīgi savu skrējienu aizvada Natālija – 6.24,0 , konkurentes ir gana spēcīgas un diemžēl atkal augstāk par ceturto vietu pakāpties nav lemts.

Starti liecina, ka esam uz pareizā ceļa un turpmākajos startos, nu jau arī kuplākā pulkā, neiztiks bez mūsu klātbūtnes uz goda pjedestāla!

Leonīds Valdonis,
Preiļu novada sporta pasākumu organizators