Izglītībā

10. februārī Valsts izglītības satura centrs, sadarbībā ar Čehijas vēstniecību Latvijā, organizēja bērnu mākslas konkursa “Lidice 2020” Latvijas kārtas laureātu apbalvošanas pasākumu Latvijas Universitātes Zinātņu mājā Rīgā, kurā apbalvoja labāko darbu autorus – izstādes laureātus. No Preiļu novada laureātu vidū iekļuva un saņēma konkursa atzinības Justīne Šņepste (6 gadi) (Preiļu novada bērnu un jauniešu centrs), skolotājs Kazimirs Anspaks; Valērija Točilkina (9 gadi), Evelīna Andersone (11 gadi), Daniils Grigorjevs (12 gadi), Ieviņa Sprukte (14 gadi) un Marta Teilāne (14 gadi) (Preiļu Mūzikas un mākslas skola), skolotāji – Anita Puncule un Kazimirs Anspaks.
Apbalvošanas pasākumā Čehijas vēstniecība pasniedza arī 15 īpašās Simpātiju balvas, kuras saņēma arī Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Ieviņa Sprukte par darbu “Mēnesnīca” (sk. Anita Puncule). Šī gada konkursa tēma bija “Ainava”.

Sveicam laureātus un viņu pedagogus un lai uz Čehiju aizceļojošie darbi gūst augstu novērtējumu starptautiskās žūrijas skatījumā!

Anita Kolosova,
Preiļu novada BJC direktora vietniece
+371 28641149