Kultūrā

Neraugoties uz nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, sestdien, 1. februārī, tie, kuriem tīk kora māksla, pulcējās vienkopus uz koru sadraudzības koncertu “Kora dziesma draugu lokā” Preiļu kultūras namā.

Koncertā piedalījās vieskolektīvi – Valmieras kultūras nama jauktais koris “Valmiera” (diriģents Mārtiņš Klišāns), jauktais koris “Cantus Fortis” no Rīgas (diriģents Ivars Cinkuss), Amatas novada Zaubes jauktais koris (diriģents Rihards Rudzītis), visiem trim koriem koncertmeistare – Līga Paegle.

Preiļu novadu koncertā pārstāvēja Preiļu novada skolotāju koris “Latgale” (diriģenti Edgars Znutiņš un Alberts Vucāns, koncertmeistare Inese Orinska).

Koncertā izskanēja latviešu komponistu oriģināldziesmas, kā arī klasicisma un baroka laika ārzemju komponistu skaņdarbi. Ar patiesu sajūsmu klausītāji uzņēma kopkora dziesmas, kad uz Preiļu kultūras nama nelielās skatuves pulcējās 115 koristi.

Publika atzinīgi novērtēja tautā iemīļotās dziesmas – J. Lūsēna un Raiņa “Daugava”, Ē. Ešenvalda, A. Kārkliņa “Dvēseles dziesma” (solisti Līga Znutiņa, Ivars Cinkuss), R. Paula un J. Petera “Manai Dzimtenei”. Koncerta izskaņā kopā ar klausītājiem tika nodziedāta latgaliskā J. Korūdznīka dziesma “Skaidruo volūda”.

Skanīgās dziesmas un kopīgā sadziedāšanās uzlādē emocionāli un garīgi, uztur draudzības saites, liek koriem strādāt vēl ražīgāk.

Koristi saka paldies Edgaram Znutiņam par interesanto pasākuma vadīšanu, bet Preiļu Kultūras centra darbiniekiem par atbalstu, viesmīlību un sapratni.

Marija Volkova,
Preiļu novada skolotāju kora “Latgale” dalībniece