Izglītībā

31. janvārī Preiļu Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas audzēkņi piedalījās 6. Latgales un Vidzemes reģionu mākslas skolu Netradicionālās modes skatē-konkursā „FLORA UN FAUNA”, ko organizēja Špoģu Mūzikas un mākslas skola. Konkursā – skatē piedalījās arī Baltkrievijas Šarkovščinas un Lietuvas Zarasu mākslas skolu  jaunieši. Kopumā tās bija 29 fantastiskas tērpu kolekcijas, kuru apjoms un izdoma ar katru gadu kļūst arvien kvalitatīvākas.

Pasākums vienmēr tiek kupli apmeklēts. Kolekcijas vērtēja kompetenta komisija no Daugavpils mākslas un dizaina vidusskolas “Saules skola”, Marka Rotko mākslas centra un netradicionālās modes speciāliste no Baltkrievijas. Kopā tie bija pieci profesionāli mākslinieki. Kolekcijas tika vērtētas divās vecuma grupās – jaunākā grupa līdz 12 gadiem un vecākā grupa – no 13 gadiem.

Preiļu Mūzikas un mākslas skola piedāvāja 3 netradicionālās modes kolekcijas, kuras tika darinātas skolotājas Ilonas Abdulajevas vadībā. Centīgi darbojās bērni, palīdzēja arī vecāki. Liels paldies visiem! Īpašs paldies Valērijas, Ramonas, Elizabetes un Evelīnas mammām, kuras mūs pavadīja uz skati un palīdzēja taisīt frizūras, ģērbties un grimēties. Tērpu kolekcijas bija patiešām izdevušās! To pamanīja arī žūrija. Neaprakstāms prieks bija par jaunākās grupas kolekcijas „Muša Cakatuša” iegūto pirmo vietu. Ļoti skaistas bija arī vecākās grupas kolekcijas ”Vecmāmiņas Vī Āfrikas piedzīvojumi” un „Kur naktsvijoles zied” Šogad pirmo reizi apbalvoja skolotāju – mentori. Balvu pasniedza skolotajai Ilonai Abdulajevai. Tas bija godīgi  novērtēts skolotāja darbs.

Netradicionālās modes konkursā – skatē piedalījāmies jau ceturto reizi, un katru gadu mēs esam ieguvuši godalgotas vietas. Skolas kontā ir divas otrās vietas, viena trešā un tagad arī pirmā vieta! Tas uzliek pienākumus šo augsto latiņu turēt arī turpmāk. Jau tagad zinām, ka nākošā gada tēma būs saistīta ar kosmosu. Sāksim domāt jau rīt!

Marianna Abricka,
Preiļu Mūzikas un mākslas skolas direktora vietniece mākslas nodaļā