Labklājības pārvaldē

Jaunais 2020. gads Preiļu novada Labklājības pārvaldes Dienas aprūpes centrā sākās teiksmaini spilgts.

Kā jau ierasts, katru gadu tiek rīkots karnevāls. Šogad baltās metāliskās žurkas valdīšanas laiku, pēc austrumu kalendāra, sagaidījām spīdīgi, krāsaini, līksmi, radoši, kustīgi un lustīgi. Karnevāls izvērtās par glaunu pasākumu, ko iespaidīgu darīja vairāku cilvēku sadarbība un kopīga mērķa realizēšana – prieka ģenerēšana apmeklētājos.

Klātesošos priecēja pašmāju DAC grupa pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, kuri aprūpētājas I.Kriškānes vadībā iestudēja lirisku pelīšu deju. Pārsteigumus un atmiņas par bērnību, sev līdzi bija atveduši Pelēču pamatskolas skolēni un viņu skolotāja S.Stendere-Šteinberga. Bērni talantīgi un ar prieku atainoja lugu “Vecīša cimdiņš”, apvienojot to ar modernizētiem elementiem – repojot, vingrojot, dziedot utt. Patīkamas emocijas raisīja skolnieču solo dziedājums un vijolspēle.  Skolotājas vadībā, bērni līksmi sadarbojās ar publiku.

Nākotni pareģoja un labas atzīmes mācībās solīja zīlnieku pāris. Šis gads solās būt taupīgs un darbīgs, bet arī lustēšanās pietikšot, apstiprināja zīlnieki A.Valaine un A.Valainis.

Prāta kustībai Preiļu novada Pensionāru biedrības priekšsēdētājas vietniece M.Briška bija sarūpējusi āķīgas mīklas, kopā ar V.Strodi iekustinot klātesošo abstrakto domāšanu. Netrūka arī citu jautru izdarību.

Karnevāla komisijas uzdevums bija izvēlēties skaistāko masku, taču sīvās konkurences dēļ, nebija iespējams izvirzīt tikai vienu, tāpēc uzvarēja divas.

Suminājām divus klātesošos karnevāla dalībniekus, kuri ir dzimuši žurkas gadā.

Karnevāls noslēdzās dalībniekiem apvienojoties kopīgā jestrā dejā

Paldies visiem, kuri ieradās un bija radoši sagatavojuši sev tēlu. Paldies par iespaidīgo darbu un krāsainajiem priekšnesumiem. Būsim arī turpmāk kreatīvi un dzīvi mīloši, novērtējot tās mazās laimītes, kuras mūs atrod un piepilda!

Gaišu un veiksmīgu Jauno baltās metāliskās žurkas gadu!