Iedzīvotājiem

Līdz pat 2020. gada janvāra beigām Latgales reģionālā televīzija (LRT) veidos divus raidījumu ciklus par medijpratību. Viens no tiem – “Latgales pierobeža – vieta, kur sākas Eiropas Savienība!”, otrs – “Dezinformācijas varā?!”.

Septiņu raidījumu cikls „Dezinformācijas varā?!” ir par dezinformāciju medijos, ar mērķi noskaidrot un informēt, vai tā ir sastopama visur – radio, televīzijā, laikrakstos un žurnālos, kā arī internetā. Raidījumu laikā LRT žurnālistes Beatrise Jakobsone, Ausma Sprukte un Svetlana Dudarenoka uzrunās dažādu mediju pārstāvjus, uzklausīs viņu viedokli par dezinformāciju un kā viņi cīnās, lai nepieļautu tās publiskošanu. Tāpat tiks uzrunāti arī Latvijas iedzīvotāji, lai noskaidrotu, kādus medijus viņi patērē, un caur dažādu uzdevumu pildīšanu izpētītu, vai viņi izprot, kas ir dezinformācija, un vai spēj kritiski vērtēt mediju saturu. Raidījumu laikā par dezinformācijas tēmu žurnālistes diskutēs arī ar medijpratības eksperti, Valsts policijas pārstāvjiem un juristu.

Septītajā jeb noslēdzošajā raidījumā tiksimies ar Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāvi Ditu Ciemiņu, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes dekāni, profesori Andu Rožukalni, lai diskutētu, cik pilnvērtīga ir mediju uzraudzības joma valstī.

Raidījumu cikla “Dezinformācijas varā?!” noslēdzošo raidījumu skatieties 30. janvārī plkst. 13:00 kanālā RīgaTV 24, kā arī 31. janvārī plkst. 16:00 kanālā RETV. Uzreiz pēc tam tas tiks ievietots platformā xtv.lv, kā arī mājas lapā www.lrtv.lv un LRT sociālo tīklu kontos www.facebook.com,  www.youtube.com.

Raidījumu cikls “Dezinformācijas varā?!” top pateicoties gūtajam atbalstam programmā “Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma”. Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Beatrise Jakobsone,
Projekta vadītāja, LRT žurnāliste