Izglītībā

Pekinā noslēgusies Eiropas Savienības un Ķīnas bērnu un jauniešu zīmējumu izstāde ”EU-CHINA CHILDREN’S ART EXHIBITION 2019” un pirmo reizi konkursa vēsturē Latvijas pārstāves zīmējums ir iekļauts 2020. gada kalendārā – zīmējuma autore ir JUSTĪNE ŠŅEPSTE (5 gadi) no Preiļu novada Bērnu un jauniešu centra Zīmēšanas pulciņa (skolotājs Kazimirs Anspaks).

Eiropas Savienības un Ķīnas bērnu un jauniešu zīmējumu izstāde ”EU-CHINA CHILDREN’S ART EXHIBITION 2019” norisinās Ķīnā. Zīmējumi kopš jūnija bija apskatāmi vairākās Ķīnas pilsētās tai skaitā: Xi’an, Yantai, Shanghai un Shenzhen. Zīmējumi tiks izstādīti apskatei sekojošās pilsētās: Brussels, Beijing, Baiyin, Changchun, Kunming, Qingdao. Šī gada zīmējumu tēma dalībniekiem no Eiropas Savienības: Ķīna. No katras ES dalībvalsts tika izvēlēts labākais darbiņš, un 12 labākie darbi tika iekļauti kalendārā.

Visi izstādē iesniegtie darbi.

Katram dalībniekam bija iespējams iesniegt tikai viena zīmējumu – fotogrāfijas formātā, konkursa darbi tika nosūtīti 2019.gada maijā. Pavisam konkursam tika iesūtīti 1868 darbi no dažādām pasaules valstīm, izstādes katalogā var aplūkot visu autoru darbus, tai skaitā – arī no Preiļu novada – ar kārtas numuriem no 1362. līdz 1380.

Zīmējumu autori no Preiļu novada Bērnu un jauniešu centra: Denīze Stikāne (8 gadi), Justīne Erte (8 gadi), Justīne Šņepste (5 gadi) – KONKURSA LAUREĀTE, Katrīna Veigule (8 gadi),  Liāna Rizga (8 gadi), Ričards Kolosovs (8 gadi).

Zīmējumu autori no Preiļu Mūzikas un mākslas skolas: Annija Akmentiņa (12 gadi), Daniils Grigorjevs (11 gadi), Dita Ruzģe (10 gadi), Everita Stikāne (14 gadi), Evita Aizpuriete (13 gadi),  Ilona Kraule (12 gadi), Ksenija Klimane (10 gadi), Ksenija Luriņa (11 gadi), Marta Jenaua (13 gadi), Nellija Vaivode (11 gadi), Jolanta Rubene (11 gadi), Rūta Mičule (10 gadi), Viktorija Jakovļeva (14 gadi).

Visiem jaunajiem māksliniekiem – gan Preiļu novada Bērnu un jauniešu centra Zīmēšanas pulciņā, gan Preiļu Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļā, palīdzēt sagatavoties izstādei palīdzēja un iedvesmoja skolotājs KAZIMIRS ANSPAKS.

Tradīcija rīkot šādu ikgadēju zīmējumu konkursu iesākās 2011. gadā un arī 2019. gadā iesniegtie zīmējumi tiks izvietoti vairākās pilsētās Ķīnā un arī Eiropā. Žūrijā piedalījās 6 ES pārstāvji un 6 pārstāvji no Ķīnas.

Justīnes Šņepstes zīmējums

Informāciju sagatavoja:

Anita Kolosova,
Preiļu novada BJC direktora vietniece,
tālrunis +371 26363252