Sportā

No 25. janvāra līdz 26. janvārim Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, norisinājās Baltijas džudo turnīrs U18 (2003.-2005. dzimšanas gads) un U21 (2000.-20005. dzimšanas gads) vecuma grupām.

Preiļu džudo kluba treneris Aleksejs Sapegins informēja, ka Preiļu sportistus sacensībās pārstāvēja pavisam nesen Latvijas čempiones titulu ieguvusī sportiste Sofija Gžibovska. Preilietei 2020. gada janvārī šīs bija jau trešās nopietnās sacensības.

Treneris atzina, ka nav viegli ne fiziski, ne psiholoģiski tik īsā laikā piedalīties vairākos nozīmīgos turnīros un gūt labus rezultātus. Tomēr jauniete cīnījās godam arī šoreiz un sīvās sacensībās ar Latvijas un abu pārējo Baltijas valstu sportistēm ieguva 2. vietu savā vecuma grupā. “Ir jūtama sportistes attīstība, tāpēc arī pretinieces no citiem klubiem īpaši sasparojas un labāk gatavojas cīņai ar Sofiju”, tādi ir A.Sapegina vērojumi par šajā gadā aizvadītajām sacensībām.

Starptautiskajā turnīrā piedalījās sportisti no Baltijas valstīm – Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Sacensības organizēja Latvijas džudo federācija.

Ar šīm sacensībām ir noslēgusies džudo turnīru sezona Latvijā. Tagad preilieši gatavojas un, tāpat kā iepriekšējos gados, cer gūt jaunu pieredzi arī sacensībās ārpus Latvijas – Vācijā un Polijā. Ja būs finansējums un iespējas, jaunie Preiļu censoņi sava trenera vadībā ir gatavi mēroties spēkiem arī citur.

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste