15. janvārī Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā notika otrā uzņēmēju un remigrantu tikšanās pasākumā “Mazā biznesa iedvesmas brokastis”, kuras ietvaros iedvesmojoši un jauni uzņēmēji dalās savās zināšanās un uzņēmējdarbības pieredzes stāstos, motivējot klausītājus darboties un gūt atziņas.

Šajā kopā sanākšanas reizē ar motivējošām uzrunām uzstājās “Café M – zero waste coffee shop” īpašniece Ulla Milberta, Cilvēka attīstības centra “Rāmzeme” saimnieki Inga un Gatis Reinfeldi un naktsmītnes “Million star hotel” īpašniece Santa Komane.

“Café M – zero waste coffee shop” ir pirmā bezatkritumu kafejnīca Baltijā, kuras mērķis ir risināt atkritumu problēmu, vienlaikus piedāvājot pašu grauzdētu kafiju. Īpašniece savā prezentācijā akcentēja ideju par ikviena indivīda dabai draudzīgāku dzīvošanu un saimniekošanu, saudzējot planētu. Cilvēka attīstības centra “Rāmzeme” saimnieki, Reinfeldu ģimene, klātesošajiem dalījās pieredzē izejvielu otrreizējā pielietošanā permakultūras saimniecībā, uzsverot domu, ka nedrīkst domāt tikai par to, kā būt videi draudzīgākiem, jādomā, kā nebūt videi kaitīgiem. Savukārt “Million star hotel” īpašniece Santa Komane atspoguļoja savu gūto pieredzi uzņēmējdarbības jomā Kanādā, kas ļāva viņai paskatīties uz dzimto Viļakas novadu citām acīm – iespēju realizēties un atrast savu nišu.

Preiļu novada Uzņēmējdarbības centra vadītāja Ineta Liepniece pavēstīja, ka pasākuma apmeklētāji izteica atzinīgus vārdus par “brokastu” saturu un aktuālajām tēmām. “Pasākuma formāts ir saistošs un interesants, jo paralēli biznesa ideju atspoguļošanai, ikvienā no stāstiem izvijās katra lektora dzīves filozofija”, tā pasākumu vērtē I.Liepniece.

Mazā biznesa iedvesmas brokastis rīkoja Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Latgales uzņēmējdarbības centru un Latgales remigrācijas koordinatori Astrīdu Leščinsku.

Nākamā šāda formāta tikšanās reize ir ieplānota aprīļa mēnesī.