Izglītībā

Rimi un Latvijas Olimpiskās komitejas projekta “Sporto visa klase” ietvaros sācies veselīga dzīvesveida izaicinājumu cikls Latvijas skolās “Sporto Labākai dzīvei”. Līdz pavasarim pie 100 skolu klasēm Latvijas lielākajās pilsētās un reģionos viesosies īpaša sacensību programma, lai olimpisko sportistu, fiziskās sagatavotības un uztura speciālistu vadībā sniegtu iespēju skolēniem apgūt jaunas zināšanas par veselīgu uzturu un sacensties īpaši sagatavotās sportiskās disciplīnās.

“Sporto Labākai dzīvei” sacensības katrā skolā norisināsies trīs klašu starpā, kuras izturējušas izaicinājuma atlases kārtu vairāk nekā 330 klašu konkurencē. Sacensību disciplīnas veidotas tā, lai sniegtu jaunas zināšanas, saliedētu klases darbu un pārbaudītu skolēnu fizisko veiklību. Skolēni apgūs Rimi Bērniem ekspertes Olgas Ļubinas veselīga uztura pamatprincipus, izmēģinās spēkus fiziskās sagatavotības eksperta Kārļa Birmaņa stafetēs un pagatavos savu veselīgo maltīti Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā. Pirmā sacensību programma jau aizvadīta Ķekavas vidusskolā, kur ar 2. un 3. klašu skolēniem veselīga dzīvesveida nozīmi pārrunāja arī Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

“Šī ir vērtīga iniciatīva, kuras ietvaros bērni var iesaistīties fiziskās aktivitātes, iemācīties strādāt komandā, disciplinēt sevi un iegūt zināšanas par veselīgu uzturu. Šīm prasmēm un vērtībām ir būtiska ietekme uz dažādām dzīves jomām arī ārpus sporta.  Ir gandarījums redzēt, ka skolēni paši izvēlas sevi realizēt olimpiskā garā, tāpēc ceru, ka projektā iesaistītie bērni spēs motivēt arī  savus vecākus, radiniekus, paziņas un draugus, gan aktīvai ikdienai, gan veselīgam uzturam,” sacensībās gūtajos iespaidos dalās pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka.

“Veselīga un aktīva dzīvesveida pamati ir jāveido jau no pašas mazotnes. Taču fiziskā slodze ir tikai daļa no uzvaras, tāpēc svarīgi veidot arī pareizu izpratni par veselīgu uzturu. Izzinošā programma draudzīgā sacensību atmosfērā palīdz bērniem pārbaudīt savas zināšanas par veselīgu un sabalansētu uzturu un pašiem izdarīt secinājumus par saviem ikdienas paradumiem. Tādējādi vairojam izpratni un parādām plašākas iespējas, kā gūt enerģiju savām fiziskajām aktivitātēm, kas nāktonē var palīdzēt sasniegt arī katra sportiskos mērķus,” skaidro Rimi Bērniem fiziskās sagatavotības eksperts Kārlis Birmanis.

Līdz pavasarim “Sporto labākai dzīvei” komanda viesosies gan Rīgas, gan arī citu Latvijas pilsētu un reģionu skolās, lai pienācīgi iesildītu skolēnus dalībai Latvijas Olimpiskās komitejas projekta “Sporto visa klase” finālsacensībās. Katra klase, kas piedalās sacensībās, saņem gardas un veselīgas balvas no Rimi. Savukārt katru sacensību uzvarētājklase saņem Rimi dāvanu karti 100 eiro vērtībā.

Lai piedalītos konkursā par iespēju savā skolā uzņemt “Sporto Labākai dzīvei” sacensību komandu, 2.–6. klašu skolēniem bija jāizaicina uz draudzīgu sacensību divas citas klases no savas skolas, kā arī jāparāda izdoma, radot savu unikālo sporta vingrojumu programmu. Plašāka informācija par sacensībām Rimi mājas lapā.

Papildu informācija:

Regīna Ikala
SIA Rimi Latvia
sabiedrisko attiecību vadītāja
Mob. tālr. +371 29499774
E-pasts: regina.ikala@rimibaltic.com