Ievas bija pilnziedā, ceriņos riesās pumpuru ķekari, kad pirmo reizi 20 seniores sapulcējās Preiļu parkā, lai dotos ceļojumā ar cerību nostiprināt veselību, izbaudīt dabas daiļumu un smaržas, un rast domubiedrus.

Nūjošanas nodarbības vadīja fizioterapeite Līga Mičule, kura jau pirmajā tikšanās reizē radīja draudzīguma sajūtu un iedvesa paļāvību, ka nūjošana ir sporta veids, kas der visu paaudžu cilvēkiem. Nodarbības tiešām bija lietderīgas, jo daba darīja savu. Bija pozitīvas emocijas, ziedu smaržu reibonis. Organisms saņēma savu devu, kas labvēlīgi ietekmēja gan sirds ritmu, gan locekļu vingrumu. Iesildīšanās vingrinājumi pirms soļošanas, stunda enerģiskas soļošanas pa parka celiņiem, noslēguma vingrojumi un sasaukšanās deva možumu visam vakara cēlienam, un pat vairāk. Diemžēl ne visas seniores, kuras uzsāka nūjošanas nodarbības, dažādu apstākļu dēļ, varēja pabeigt nodarbību ciklu.

Gribam izteikt lielu pateicību mūsu nodarbību vadītājai Līgai Mičulei, Preiļu novada Pensionāru biedrības priekšsēdētājas vietniecei (sporta koordinatorei) Marijai Briškai un projekta īstenotājiem par iespēju baudīt pavasara skaistumu un kustību prieku.

Valentīna Kudiņa