19. oktobrī Aizkalnē un 2. novembrī Līčos Eiropas Sociālā fonda līdzfinansēta 9.2.4 specifiskā atbalsta mērķa 9.2.4.2 pasākuma projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/078 “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros notika Veselības profilakses dienas, ko organizēja Preiļu novada dome sadarbībā ar SIA “Preiļu slimnīca”.

Tāpat kā iepriekšējā pasākumā Preiļos, arī pagastu iedzīvotājiem bija iespēja veikt bezmaksas veselības pārbaudes pie SIA “Preiļu slimnīca” speciālistiem – asinsspiediena mērījumus, sirds un plaušu funkcionālā stāvokļa, ķermeņa masas indeksa un cukura līmeņa asinīs noteikšanu. Profilaktiskās pārbaudes papildināja arī ārstes – kardioloģes Tatjanas Ļvovas lekcija par sirds veselību. 

Šogad ir veiksmīgi noslēdzies Veselības profilakses dienu pasākumu cikls, kopā (divos pagastos un pilsētā) piedalījās 147 iedzīvotāji.

Aicinām iedzīvotājus sekot līdzi informācijai Preiļu novada mājas lapā, jo “Veselības profilakses dienas pilsētā un pagastos” norisināsies arī 2018. un 2019. gadā!