Aizkalnē, šo ceturtdien, 2017. gada 19. oktobrī notiks Veselības profilakses diena, īpašu uzmanību pievēršot sirds un asinsvadu slimību profilaksei.

Pasākums notiks no plkst. 12.00 līdz 17.00 Aizkalnes Tautas namā, Raiņa iela 5, Aizkalne, Aizkalnes pagasts.

Ikvienam apmeklētājam būs iespēja bez maksas un pēc izvēles izmērīt un noteikt vairākus sirds veselības rādītājus. SIA “Preiļu Slimnīca” speciālisti veiks asinsspiediena mērījumus, noteiks sirds un plaušu funkcionālo stāvokli, ķermeņa masas indeksu un cukura līmeni asinīs, tāpat būs iespēja uzdot interesējošos jautājumus ārstiem un ārstniecības speciālistiem. Savukārt plkst. 15.00 ikviens ir aicināts uz tikšanos ar kardioloģi Tatjanu Ļovu, kura vadīs lekciju “Kas ietekmē Tavas sirds veselību?” un atbildēs uz pagasta iedzīvotāju jautājumiem.

Šī būs otrā Veselības profilakses diena, lai mudinātu iedzīvotājus veikt profilaktiskās veselības pārbaudes pie ģimenes ārstiem un citiem speciālistiem.

Vēl viens pasākums notiks šoruden Līčos.

Kopumā plānotas vēl septiņas šādas Veselības profilakses dienas visos Preiļu novada pagastos un Preiļu pilsētā laika posmā no 2018. līdz 2019. gadam.

Veselības profilakses dienu Preiļos rīko SIA “Preiļu slimnīca” sadarbībā ar Preiļu novada domi Eiropas Sociālā fonda līdzfinansēta 9.2.4 specifiskā atbalsta mērķa 9.2.4.2 pasākuma projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/078 “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros.