Preiļu pilsētas svētku noslēguma dienā, svētdienā 20. augustā, norisinājās Ģimeņu sporta dienas pasākums.  Bērniem un vecākiem bija iespēja nodoties interesantām spēlēm svaigā gaisā, ko organizēja Preiļu novada dome sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju un kas bija pirmais pasākums projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/078 “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei ” ietvaros.

Ģimeņu sporta dienas pasākumu atklāja Preiļu novada domes priekšsēdētaja Maruta Plivda, sveicot dalībniekus ar uzrunu.  Pirms starta dalībniekus uzmundrināja latviešu soļotāja un garo distanču skrējēja Anita Kažemāka un pasākuma īpašie viesi ielu vingrotāji no Daugavpils.

Par spīti laikapstākļiem, bērni un viņu vecāki aktīvi piedalījās pasākumā, pildot uzdevumus 9 veidu stafetēs.

16 komandas, tostarp 13 ģimenes, priecājās par iespēju izkustēties,  par interesantāko atzīstot golfa stafeti.  Preiļu novada domei ir liels prieks, ka visas ģimenes bija ļoti centīgas, atsaucīgas un sportiskas.

Pasākuma noslēgumā ikviens Ģimeņu sporta dienas aktivitāšu dalībnieks saņēma diplomu, medaļu un piemiņas balvas no Latvijas Tautas sporta asociācijas.

Izsakām lielu pateicību visiem Ģimeņu sporta dienas dalībniekiem! 

Laura Upeniece,

projekta koordinatore