Logo

Ar sportiskām aktivitātēm ģimenēm Preiļos atklāta slēpošanas un nūjošanas trase

2014. gada 7. martā Preiļos pulcējās ģimenes no Preiļu, Ludzas, Riebiņu, Ilūkstes, Aglonas pašvaldībām, Rēzeknes novada Maltas pagasta, kā arī Baltkrieviju pārstāvēja ģimenes no Braslavas, Verhņedvinskas, Novopolockas un Glubokoje, lai piedalītos starptautiskās sacensībās ģimenēm Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu programmas projekta LLB-2-255 „Veselīga dzīvesveida veicināšana Latvijas un Baltkrievijas pierobežas reģionos” ietvaros. Preiļu novadu sacensībās godam pārstāvēja divas ģimenes –Mārcis, Lolita un Aldis Adamoviči, Ilva, Renārs un Leonīds Valdoņi. 

Sacensības iesākās ar jaunizveidotās slēpošanas un nūjošanas trases svinīgu atklāšanu. Svinīgo lentu pārgrieza Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, kā arī katras projektā iesaistītās pašvaldības pārstāvji. Projekta ietvaros Preiļu pilsētas parkā tika izveidota daļēji apgaismota slēpošanas un nūjošanas trase 2 km garumā, iegādāts nepieciešamais aprīkojums slēpošanas trases kvalitatīvai uzturēšanai, iegādāti 50 slēpošanas komplekti (slēpes ar stiprinājumiem, nūjas un slēpošanas zābaki) dažāda vecuma cilvēkiem un 60 nūjošanas nūju komplekti.

Sākotnēji tika plānotas slēpošanas sacensības, taču šogad ziema ir ieviesusi savas korekcijas, tāpēc ģimenēm nācās sacensties stafetē ar biatlona elementiem. Pēc tam Preiļu novada Bērnu un jauniešus sporta skolas telpās turpinājās sacensības galda tenisa spēlē, šautriņu mešanā un puzles likšanā. Pēc sacensībām visas ģimenes un projektu koordinatori tika aicināti uz svinīgu ģimeņu apbalvošanas pasākumu Preiļu 1. pamatskolā. Sportiskākās ģimenes tika apbalvotas gan atseviškās disciplīnās ar medaļām, gan arī ģimeņu kopvērtējumā ar kausiem un diplomiem. Sacensību kopvērtējumā Valdoņu ģimene 19 sportisku ģimeņu konkurencē izcīnīja godalgoto zelta kausu, otrajā vietā ierindojās Prusaku ģimene no Aglonas novada, 3. vietu ieguva Boguševiču ģimene no Baltkrievijas, apsteidzot Adamoviču ģimeni no Preiļiem tikai par vienu punktu.

Projekts tiek īstenots Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas Pārrobežu sadarbības programmas 2007-2013 ietvaros ar mērķi paaugstināt dzīves vides kvalitāti vietējiem iedzīvotājiem un palielināt Latvijas un Baltkrievijas pierobežas teritorijas pievilcību, attīstot aktīvā dzīvesveida infrastruktūru, uzlabojot vietējo iedzīvotāju un tūristu veselību Latvijas un Baltkrievijas pierobežas reģionos, palielinot āra sporta aktivitāšu iespējas.