7. martā Preiļos pulcēsies ģimenes no Preiļu, Ludzas, Riebiņu, Ilūkstes, Aglonas pašvaldībām, Rēzeknes novada Maltas pagasta, kā arī Baltkrievijas pārstāvji no Braslavas, Verhņedvinskas, Novopolockas un Glubokoje, lai piedalītos starptautiskās sacensībās ģimenēm Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu programmas projekta LLB-2-255 „Veselīga dzīvesveida veicināšana Latvijas un Baltkrievijas pierobežas reģionos” ietvaros.

Sacensības iesāksies ar jaunizveidotās slēpošanas un nūjošanas trases Preiļu pilsētas parkā svinīgu atklāšanu. Sākotnēji tika plānotas slēpošanas sacensības, taču šogad ziema ir ieviesusi savas korekcijas, tāpēc ģimenes parkā sacentīsies stafetēs ar biatlona elementiem un Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas telpās turpināsies sacensības galda tenisa spēlē, šautriņu mešanā un puzles likšanā.

Daļēji apgaismotā slēpošanas un nūjošanas trase tapusi projekta LLB–2–255 „Veselīga dzīvesveida veicināšana Latvijas un Baltkrievijas pierobežas reģionos” („Move for life”)  ietvaros. 2 km garā trase izveidota Preiļu pilsētas parkā, ir iegādāts arī nepieciešams aprīkojums slēpošanas trases kvalitatīvai uzturēšanai, iegādāti 50 slēpošanas komplekti (slēpes ar stiprinājumiem, nūjas un slēpošanas zābaki) dažāda vecuma cilvēkiem, kā arī 60 nūjošanas nūju komplekti.

Projekts tiek īstenots Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas Pārrobežu sadarbības programmas 2007-2013 ietvaros. Tā mērķis ir paaugstināt dzīves vides kvalitāti vietējiem iedzīvotājiem un palielināt Latvijas un Baltkrievijas pierobežas teritorijas pievilcību, attīstot aktīvā dzīvesveida infrastruktūru, uzlabojot vietējo iedzīvotāju un tūristu veselību Latvijas un Baltkrievijas pierobežas reģionos, palielinot āra sporta aktivitāšu iespējas.

Informāciju sagatavoja:

Jolanta Rubine,
Preiļu novada domes lietvedības pārzine