Valstī

No 1. aprīļa bērni, kas cietuši no vardarbības, sociālo rehabilitāciju individuālo konsultāciju veidā dzīvesvietā varēs saņemt līdz 20 speciālistu konsultācijām. Līdz šim maksimāli bija noteiktas 10 konsultācijas. Bērns, tostarp arī kopā ar ģimenes locekli vai personu, kas bērnu aprūpē, varēs saņemt trīs speciālista konsultācijas pēc pakalpojuma saņemšanas, lai uzturētu bērna sociālo funkcionēšanu.

To nosaka grozījumi Ministru kabineta noteikumos “Kārtība, kādā nepieciešamo palīdzību sniedz bērnam, kurš cietis no prettiesiskām darbībām”, kas otrdien, 28. martā pieņemti valdības sēdē.

“Psiholoģiskais atbalsts bērnam, kurš cietis no vardarbības ir ceļš uz atveseļošanos un iespēju turpināt savu dzīvi.  Svarīgi, ka šādu atbalstu sniedzam nekavējoties un soli pa solim palīdzot mazināt traumas atstāto iespaidu uz bērna psihi. Mērķis ir ar psiholoģisko atbalstu  palīdzēt bērnam iekļauties normālā sociālajā dzīvē”, Evika Siliņa, labklājības ministre.

Grozījumi arī nosaka, ka bērniem, kuriem pakalpojums par līdz šim iespējamajām 10 konsultācijām ir piešķirts līdz 2023. gada 31. martam un tas nav saņemts pilnā apjomā, jaunais konsultāciju apjoms tiks nodrošināts, pamatojoties uz dokumentiem, kas jau saņemti sociālajā dienestā par šī pakalpojuma piešķiršanu.

Informāciju sagatavoja

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas
sabiedrisko attiecību speciālists
Egils Zariņš
+371 64331829, egils.zarins@lm.gov.lv