Lai radītu novadā īpašu svētku gaidīšanas noskaņu un iepazītos ar vietējo amatnieku un mājražotāju produkciju, Preiļu novadā šogad būs iespēja doties tirdziņu piedzīvojumā divu nedēļu garumā.

Svētku gaidīšanas laikā ikviens domājam, kā pārsteigt savus mīļos un ko likt svētku galdā. Preiļu novada pašvaldība sadarbībā ar Viduslatgales pārnovadu fondu, Aglonas Kultūras namu, zīmolu “Jašas podi” un Preiļu Galveno bibliotēku aicina piedzīvot tirdziņu burvību no 14. līdz pat 22. decembrim. Tā būs unikāla iespēja sastapt vietējos, radošos ļaudis un izbaudīt svētku noskaņu.

Tirdziņu programma Preiļu novadā:

14.-16. decembrī Viduslatgales pārnovadu fonds (Tirgus laukums 1, Preiļi) pārvērtīsies Ziemassvētku tirdziņā, kurā gaidīs šī gada vēstnese Kristīne Nicmane (zīmols “Jašas podi”), piedāvājot savu unikālo produkciju. Kristīne rada mākslinieciskus, funkcionālus traukus no dažādiem keramikas materiāliem, sākot ar mālu, beidzot ar porcelānu, un nu jau kādu laiku viņa savu radošumu pauž arī veidojot rotaslietas. Tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja arī iegādāties īpašas Ziemassvētku dāvanas par ziedojumu, kurš tiks novirzīts Preiļu novadā dzīvojošo Ukrainas iedzīvotāju atbalstam. Interesenti aicināti no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00.

17. decembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 Lielais svētku tirgus Preiļos – Raiņa bulvāris, 1. Maija iela, Svētku laukums. Aicinām pieteikties dalībai tirgū mājražotājus, amatniekus, zemniekus un dārzkopjus; visus, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām, aizpildot pieteikuma anketu līdz 15. decembrim (ieskaitot). Jautājumu gadījumos aicinām sazināties ar vecāko komercdarbības speciālisti Ingūnu Bramani, zvanot uz tālruņa numuru +371 20610484 vai rakstot uz e-pasta adresi inguna.bramane@preili.lv. No plkst. 11.00 līdz plkst. 12.00 Svētku laukumā sagaidīsim ķekatniekus. No plkst. 11.00 līdz plkst. 12.00 notiks Eglīšu rotājumu darbnīca kopā ar Raivo Andersonu.

18. decembrī no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00 Aglonas Kultūras nams aicina uz Ziemassvētku tirdziņu. Dalība tirgū jāpiesaka, aizpildot anketu. Jautājumu gadījumos aicinām sazināties ar Aglonas Kultūras nama vadītāju pa tālr. +371 29294465 vai rakstot uz e-pasta adresi gunta.gulbe@preili.lv Plkst. 16.00 kopā ar pasaku varoņiem iemirdzēsies Lielā egle pie Aglonas Kultūras nama.

19.-22. decembrī no plkst. 13.00 līdz plkst. 18.00 Preiļu Galvenās bibliotēkas 2. stāvā POP-UP tirdziņš ar amatniekiem, mājražotājiem un mazajiem uzņēmējiem. Pieteikšanās anketa tirgotājiem. Īpašais pārsteigums – kādā no dienām uz tirdziņu ieradīsies Ziemassvētku vecītis, tādēļ aicinām mācīties dzejoļus, dziesmas u.c., lai varētu izmantot iespēju tikt pie Vecīša dāvanām no Preiļu Galvenās bibliotēkas. 19. decembrī no plkst. 13.00 plkst. 15.00 norisināsies Ziemassvētku meistarklase “Gadalaiki” (Inta Reča), savukārt 20. decembrī no plkst. 13.00 līdz plkst. 17.00 Ziemassvētku meistarklase “Izveido savu sargeņģeli” (Sintija Bērziņa).

No sirds aicinām iepirkties tieši pie vietējiem amatniekiem un mājražotājiem – tā būs iespēja iegūt ne vien unikālas dāvanas un brīnumgardus našķus svētku galdam, bet arī atbalstīt mazos uzņēmējus, kuri turpina radīt, iedvesmot un sniegt pienesumu mūsu novada attīstībā.