Sportā Attīstībā Pašvaldībā

24. septembrī pēc rekonstrukcijas svinīgi atklāta Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola. Renovācijas darbi notika projekta “Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas pārbūve un energoefektivitātes paaugstināšana Aglonas ielā 24, Preiļos” ietvaros.

Projekta Nr. 4.2.2.0/20/I/012 mērķis bija veikt energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus pašvaldības ēkā Preiļos, Aglonas ielā 24, iegūt primārās enerģijas ietaupījumu, samazināt siltumnīcefekta gāzu emisiju apjomu un saražot papildjaudu no atjaunojamajiem energoresursiem elektroenerģijas un siltumenerģijas izmantošanai. Kā arī uzlabot pašvaldības ēkas vizuālo izskatu un iekļaušanos kopējā arhitektoniskā vidē.

Viena no būtiskākajām problēmām, kas pamudināja, sadarbībā ar Centrālo finanšu un līguma aģentūru, uzsākt ēkas energoefektivitātes projektu, bija nepietiekama telpu nodrošināšana ar siltumu. Ēkas siltumenerģijas sadalījums bija nevienmērīgs, proti, dažās telpās apkures sezonā 3. stāvā bija tikai +10 grādu temperatūra, kas nav pieļaujama bērnu un jauniešu sporta nodarbību nodrošināšanai.

Šī gada 24. septembrī, aptuveni gadu pēc būvdarbu sākuma, ar domes priekšsēdētāja Ā. Vucāna, būvuzņēmēja firmas vadītāja M. Bartaševiča un skolas direktora E. Vaivoda uzrunām un lentas griešanu, Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas kolektīvs un tā audzēkņi tika sveikti ar projekta noslēgumu, kas attiecīgi ļauj jauno sezonu uzsākt renovētās, energoefektīvās telpās. Pasākumā pašvaldība pateicās galvenajiem sadarbības partneriem, dāvinot vietējo mājražotāju sarūpēto, savukārt ar enerģiskiem sveicieniem caur dejām sanākušos priecēja “Deju studija 27” no Līvāniem.

Projekta “Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas pārbūve un energoefektivitātes paaugstināšana Aglonas ielā 24, Preiļos” iepirkumu procedūras rezultātā tika noslēgts būvdarbu līgums  ar būvuzņēmēju SIA “Latgalija”, būvuzraudzības līgums ar SIA “Marčuks” un autoruzraudzības līgumi ar SIA “HVAC Design”, SIA “Energokons“, SIA “Ceturtais stils“. Projekta gaitā tika īstenoti vairāki energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi – ēkas ārsienu un jumta pārseguma siltināšana; daļēja grīdas siltināšana un cokola siltināšana; apkures sistēmas atjaunošana; ventilācijas sistēmas izveidošana; saules bateriju uzstādīšana; zemes siltumsūkņa uzstādīšana.

Kopējās projekta izmaksas par veiktajiem būvdarbiem un būvuzraudzību 1 667 257.81 EUR, (t.sk ERAF finansējums, valsts budžeta dotācija un pašvaldības finansējums).

Projekts tika uzsākts 2021. gada 3. jūnijā un nodots ekspluatācijā 2022. gada 9. septembrī.

Informāciju sagatavojusi

Preiļu novada pašvaldības
Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļa